Четвер, 25.04.2024, 14:53
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Січень » 23 » 10 книг українською, на які варто чекати у 2018 році.
12:19
10 книг українською, на які варто чекати у 2018 році.

 В цьому році українські видавництва готують для читачів чимало книжкових новинок та перекладів. Біографія Черчилля, «Джерело» Дена Брауна та історії успішних жінок – «Хмарочос» зібрав десять книг, запланованих до друку у 2018 році.

«Джерело» Дена Брауна

Науково-фантастичний містико-детективний трилер американського письменника Дена Брауна. Вона є п’ятою частиною серії книг про Роберта Ленгдона. Книга була випущена у жовтня 2017 року, в Україні її видасть Клуб сімейного дозвілля.

«Спогади про Другу світову війну» Вінстона Черчилля (пер. з англ. Петра Таращука).

Видавництво Жупанського в перекладі Петра Таращука готує до випуску перший том книги «Друга світова війна» Вінстона Черчилля. В книзі описуються події з 1919 року по 1940 року. Автор відкриває маловідомі факти про політичні перепитії Великої Британії, розповідає про державних та військових діячів, ділиться описами документів передвоєнного та воєнного часу. Оригінальна праця публікувалась у шести томах мемуарів.

 

«Королівство шахраїв» Лі Бардуґо

Vivat Publishing у 2018 році готує до друку продовження світового бестселера «Шістка воронів». Історія розповідає про шістьох відчайдухів, які об’єднуються в команду для порятунку світу. Вони намагаються виконати нездійсненну місію. Банді конче необхідно викрасти рецепт магічного препарату, щоб не дати безладу та хаосу взяти гору над пануванням у світі.

У новій книзі шість головних героїв знову доводиться боротись, та вирішити їхню долю і долю магії у світі Гриша. Хоча Каз з бандою вже повернули смертельно небезпечне викрадення, їм знову доводиться рятувати життя від могутніх сил, що зібрались в центрі міжнародної торгівлі – Кеттердамі.

 

«Народжені бігати. Рух до безмежних можливостей» Крістофера МакДуґал

Видавництво «Наш формат» видасть книгу американського письменника і журналіста, закордонного кореспондента Associated Press, автора статей в Esquire, New York Times Magazine, New York Magazine та Men’s Health Крістофера МакДуґала. Автор розповідає про життя індійського племені Тараумара, які можуть пробігти сотні кілометрів, не відчуваючи виснаження чи болю. Паралельно з цим, він намагається проаналізувати, чому людина здатна пробігати марафонські дистанції. Окрім цього, МакДуґал заявляє, що основною причиною травм є сучасні бігові кросівки.

Антологія «Це зробила вона»

Київське видавництво «Видавництво» створить антологію про жінок, успішних українок від 50 ілюстраторів та 50 авторів. Проект має на меті переконати читачів у тому, що в історії України є багато успішних жінок, не зважаючи на ідеології чи соціальні стереотипи. У 2019 році планується продовження книги під назвою «Це теж зробила вона».

«Черепахи аж до низу» Джона Гріна

У 2018 році видавництво «КМ-Букс» опублікує книжку відомого автора підліткової літератури Джона Гріна. Сюжет нової книги автора розповідає 16-річну дівчину-підлітка Азу Холмс. Вона має численні тривожні розлади, зокрема обсесивно-компульсивний розлад.

«Фантастичні звірі і де їх шукати» (з ілюстраціями)

А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА презентує велике ілюстроване подарункове видання всесвітньо відомої книги Джоан Роулінг. Вона буде наповнена ілюстраціями художниці Олівії Ломенек Джилл. Публікація книги запланована на березень 2018 року.

 

Графічний роман «Персеполіс» Марджан Сатрапі

Перший графічний роман іранської авторки Маржан Сатрапі. Це автобіографічна історія про її дорослішання. Драматична історія Ірану – Ісламська революція, війна з Іраком – показана очима дитини. Прагнучи дати гідну освіту своїй дочці, батьки змушені відправити її в 14 років за кордон, в австрійський ліцей. Такий звабливий здалеку Захід приголомшує героїню неміцністю зв’язків між людьми.

Англомовний фотоальбом «Ukrainian Modernist Architecture»

Архітектори Олексій Биков та Євгенія Губкіна досліджують унікальність архітектури модернізму в усіх проявах. В жовтні 2018 року видавництво «Основи» випустить англомовний альбом з фотографіями Олексія та супруводжуючими кураторськими текстами Євгенії.

«Чудові історії на добраніч» Ервіна Мозера (пер. Нелі Ваховської)

Мозер вже відомий українцям за дитячою книгою «Фантастичні історії на добраніч». Видавництво «Чорні вівці» у лютому готує для маленьких читачів ще одну книгу автора

Переглядів: 460 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Andrii Androshchuk  
0
В 2019 році прочитав "Народжені бігати", досить класна та цікава книга. Так як займаюсь бігом на довгі дистанції (https://androshchuk.com) знайшов в ній досить багато цікавих моментів для мотивації. Ну і є досить пізнавальною, як на мене.

Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz