Четвер, 25.04.2024, 03:35
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Лютий » 15 » У Гощі вшанували воїнів-афганців
16:31
У Гощі вшанували воїнів-афганців

 Минають дні, ідуть роки,
Життя листки перегортає,
А біль Афгану ‒ на віки
В душі чомусь не замовкає.

      Афганська війна за дев’ять довгих років «вдягнула» в журбу тисячі материнських сердець.   Багатотисячні людські втрати, стали наслідком недалекоглядної загарбницької політики радянського керівництва. На війну до Афганістану були відправлені воїни-інтернаціоналісти із нашого району.

     Сьогодні,  15 лютого, з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 28-ї річниці виведення військ з Афганістану у Гощі біля пам’ятного знаку воїнам-афганцям відбувся урочистий мітинг. Це місце стало священним для кожного: сюди, до пам’ятного знаку, аби вшанувати загиблих в Афганістані, щороку приходять не лише учасники бойових дій, ветерани, але й їхні діти та онуки, бойові побратими, нинішні військовослужбовці, молодь.

     Згадав загиблих побратимів і звернувся з найкращими побажаннями до тих, то повернувся з пекла війни голова районної організації  ветеранів війни в Афганістані Віталій Віюк.     На мітингу виступили голова райдержадміністрації Юрій Ковальчук, голова районної ради Олександр Поліщук та вручили тридцятьом учасникам бойових дій відзнаки Президента України - пам'ятні медалі "25 років виведення військ з Афганістану".

   Настоятель церкви Василя Великого отець Олег відправив молебень за загиблими в Афганістані та під час бойових дій на території інших держав, а присутні вшанували їхню пам’ять, хвилиною скорботного мовчання. Також на знак світлої пам'яті про героїв учасники мітингу поклали вінки та квіти до пам’ятника загиблих в Афганістані.

     День афганця - урочистий і сумний, він завжди проходить зі сльозами на очах і з болем у серці. Живі ще матері тих, хто не повернувся з афганської війни. Стоять у парадному строю чоловіки, які в ті роки були хлопчаками і абсолютно не розуміли, за що вони борються. Багато залишилося тих, хто повернувся з тієї війни не тільки з покаліченими душами, а й з перевернутими долями.

       Тож, свято шануймо подвиг тих, хто виконував державний наказ, ризикуючи своїм життям і здоров'ям. Ця війна - наша біль і наша трагедія.

 

 

 

 

Переглядів: 721 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz