Субота, 20.04.2024, 01:53
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Травень » 3 » Активні аматори сцени гощанського погориння побувалина концерті гордості України - Державному хорі імені Г.Верьовки.
10:54
Активні аматори сцени гощанського погориння побувалина концерті гордості України - Державному хорі імені Г.Верьовки.

    Віддавна славиться Україна піснями, оксамитовими голосами і через те, певно, зовуть її солов'їною.

Музикою, піснями і танцями відомий на всю Україну народний хор ім. Григорія Верьовки емоційно сколихнув Рівненщину. Саме у п’ятницю, 28 березня у міському палаці культури і відбувся без перебільшення тріумфальний концерт. До речі, наш обласний центр — одним з перших міст, з якого стартували гастролі відомого колективу.

    Найкращою візитною карткою колективу, що понад 70 років несе у широкий світ пісня-сповідь, пісня - дума, пісня - душа. Завновником і першим керівником був Григорій Верьовка, котрий очолив його разом зі своєю дружиною Елеонорою Скрипчинською. До першого складу хору увійшли 134 виконавці, а нині колектив складається із трьох різноманітних творчі груп: хорова, оркестрова та танцювальна. Загалом, у хорі — 156 чоловік, на рівненській ж сцені виступало 68.

   Активні аматори сцени гощанського погориння мали чудову нагоду насолодитися двогодинним концертом. Національний Заслужений Академічний український народний хор України ім. Григорія Верьовки вражав широким репертуаром українських народних пісенних, музичних і хореографічних скарбів та творів інших народів світу. Глядацька аудиторія з числа справжніх поціновувачів культури спрагло ловила кожну нотку, стежила за чіткими танцювальними рухами, органічно сприймала витончену музичну феєрію від унікального оркестру.

   Виявляється в цьому хорі співають 4 вихідці з Рівненщини. І серед них Оксана Тарасенко. Її ніжний, мелодійний голос і щира посмішка чарували глядачів.

    Програма хору була переплетена хореографічними постановками, серед яких: угорський танець «Лампош чардаш», єврейський «Хустинка кохання», кримсько-татарський «Хайтарма», молдавський «Сербеторяска», українські «Запорожці» та «Святковий гопак», де вдало використали характерні риси народів та національні строї цих країн, козацькі атрибути — шати, зброю, мечі, велетенську булаву та, як додатковий атрибут, дубову бочку. Аж шкварчали закаблуки у танцюристів-козаків, так давали жару на сцені, за що почули загальне скандування «молодці!» та вигуки «браво!» від враженої та запаленої глядацької аудиторії.

  Майстерні артисти, одягнені у вишукані вишиванки з узорами різних етнічних регіонів України, своєю неймовірною працею, нестримною животворною енергією, талантом направду заслужили повагу і шалену підтримку глядачів.

   Головний режисер хору, народний артист України, професор Зеновій Корінець прокоментував: "Наша кожна група відтворює вокально-музичну та танцювально-народну культуру всіх регіонів України. Є в нашому репертуарі і народні танці Рівненського краю.»

           Поїздка на концерт і квитки в перших трьох рядах були подаровані кращим 45-ти учасникам-аматорам гощанщини районною організацією профспілки працівників культури та районного фонду розвитку культури і мистецтва.

Побувавши на такому концерті мимоволі розумієш, наскільки  хвилює і  зачаровує, задушевна і п'янка українська пісня.

 

Переглядів: 655 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz