П`ятниця, 26.04.2024, 00:15
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Серпень » 16 » Чергова перемога в Чорноморську!
10:28
Чергова перемога в Чорноморську!

   Всеукраїнський фестиваль-конкурс української народної пісні ім. Юрія Штельмаха «Серпневий заспів» зібрав близько однієї тисячі творчих учасників у місті Чорноморськ Одеської області.

   Любов до української пісні об’єднала на святі 35 колективів із різних куточків нашої держави. Київщина, Житомирщина, Черкащина, Рівненщина, Тернопільщина, Буковина, Миколаївщина, Одещина представлені прекрасними виконавцями. Завдяки високому професіоналізму, невтомній творчій праці, врешті, закоханості у свою справу, колективи славляться значимими успіхами у популяризації української пісні.

   ХІІ фестиваль «Серпневого заспіву» проходив за традицією протягом трьох днів з 10 по 12 серпня. Дивувало присутніх творче розмаїття української пісні, а ще особливої врочистості додавало колоритне національне вбрання учасників і все це безумовно об’єднало присутніх в єдиний настій.

  Майстерія свята проходила на сцені літньої зали культурно-ділового центру Чорноморського морського торговельного порту. За традицією до вітального слова запросили дружину Юрія Штельмаха та співорганізатора фестивалю Валентину Штельмах.

  Хочеться відмітити, що фестиваль не випадково присвячений пам’яті Юрія Штельмаха, адже цей геніальний музикант, поет і композитор вніс воістину неоціненний вклад у розвиток українського хорового мистецтва. Створений ним хор і нині дарує його творчість людям і недивно, що саме «Червона калина» і відкрила фестиваль. На даний час колективом опікується Яна Недорчук, її талант й емоційність дозволили хоровому колективу міста Чорноморськ вдихнути творчістю буквально «нове життя».

  Рівненщину представляли колективи - народний аматорський хор «Чорнобривці» (керівник - заслужений працівник культури України Леонід Сітовський) та народний аматорський гурт «Терен» (керівник заслужений працівник культури України Анатолій Івасюк).

   Протягом двох днів проходив відбірковий конкурс, а вже завершувальний етап фестивалю - гала-концерт відбувся під відкритим небом на фоні моря де глядацькими місцями слугували Приморські східці міста. Під час концерту були оголошені призові місця конкурсу, відтак найкращих на фестивалі-конкурсі обирало авторитетне журі, у складі якого були відомі народні та заслужені артисти України. І все ж перше місце у фестивалі – конкурсі посів хор «Чорнобривці», а народний аматорський гурт «Терен» здобув почесне - третє . Обидва творчі колективи Гощанського районного об’єднання культури і дозвілля нагороджені Дипломи та пам’ятними подарунками – авторськими роботами чорноморського скульптора-кераміста Богдана Кукушкіна з символікою фестивалю.

  Саме завдяки високому професіоналізму керівників Анатолія Івасюка – начальника відділу культури і туризму, заслуженого працівника культури України та Леоніда Сітовського – керівника народного аматорського хору «Чорнобривці», заслуженого працівника культури України та невтомній творчій праці аматорів і врешті, закоханості у мистецьку справу, колективи досягли високого професійного рівня, значних успіхів у популяризації української пісні.

Для когось особисто пісня – сенс життя, для когось – заробіток, для когось – популярність,  а для нації  українська пісня — це бездонна душа українського народу, це його слава. 

 

Переглядів: 398 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz