Субота, 20.04.2024, 11:58
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Травень » 6 » День пам’яті та примирення.
16:42
День пам’яті та примирення.

     

           В Україні та світі відзначають День пам'яті та примирення. Дата приурочена до річниці капітуляції нацистської Німеччини 8 травня 1945 року. Саме цю подію прийнято розглядати як символ перемоги над нацизмом. Слід зазначити, що для України це відносно нове свято. Верховна Рада України встановила 8 травня Днем пам'яті і примирення на честь всіх жертв Другої світової війни лише у 2015 році.

         6 травня, напередодні Дня пам’яті та примирення, громада с. Малинівки вшанувала героїв, які своїм подвигом врятували людство від нацизму та усіх, хто  поліг, здобуваючи мир.  

      "Війни мають раз і назавжди бути засудженими та залишитися у минулому. Наш народ пережив не одне лихоліття та заплатив  високу ціну за  мирне небо. Соборність, єдність, незалежність, мир – сакральність цих слів сьогодні набуває неабиякого значення, бо, на жаль, життя дітей, онуків і правнуків колишніх захисників Вітчизни сьогодні затьмарено страхіттям війни на сході України. Нащадки солдатів минулої війни нині виборюють мир і спокій для кожного з нас і заради майбутнього нашої країни», -  наголосила Олена Пивоварчук, голова Малинівської  сільської ради.

        Школярі місцевої школи привітали усіх та вручили квіти сивочолим ветеранам і воїнам АТО на знак глибокої поваги, шани і вдячності. Зворушило до щему у серці усіх присутніх e  виконанні «Реквієму» Володимиром Кравчуком.

      Згодом присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять воїнів і мирних громадян, які загинули на війні, усіх жертв Другої світової війни та патріотів, які віддали своє життя за Україну нині.

      Панахиду за загиблими у роки Другої світової війни та під час боїв на сході України відслужив настоятель місцевої церкви Святої Праскеви, благочинний отець Сергій.  Учасники мітингу поклали квіти до обеліска, де навіки закарбовано імена загиблих воїнів.

 

       

Переглядів: 668 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz