Четвер, 18.04.2024, 16:25
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Березень » 10 » До 203-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка ...
16:05
До 203-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка ...

Любіть Україну, як любив її Шевченко!

      Березневі шевченківські дні для кожного українця переплітаються у вінок любові до нашого духовного батька - Тараса Григоровича Шевченка, котрий усе життя поклав на вівтар служіння своєму народові, його захисту і возвеличенню. Тому, щороку ми відзначаємо річницю від дня народження великого сина України, геніального поета і художника Тараса Шевченка.

     Сьогодні, 9 березня, у селищі Гоща біля пам’ятника Т.Г.Шевченку відбулося урочисте зібрання з нагоди 203-ї річниці від дня народження Кобзаря. На мітингу звучало Шевченкове неопалиме безсмертне пророче слово. Його уславлені пісні у виконанні народного аматорського хору «Чорнобривці», Гощанського районного об'єднання культури і дозвілля під керівництвом Леоніда Сітовського, заслуженого працівника культури України, і на сьогоднішній час не втратили актуальності,  закликають до активності громадянської позиції. Анатолій Івасюк, начальник відділу культури і туризму, заслужений працівник культури України, особливої зворушливо декламував вірш Петра Карманського «Шевченко. «Поема життя». Продовжили програму учасники дитячого вокального ансамблю «Домісолька» районної школи мистецтв (керівник - Тетяна Іванова).

         У ході урочистої церемонії виступили заступник голови РДА Тарас Гоменюк та заступник голови районної ради Валентин Бедричук.

       «Нині, в часи війни, слова Тараса Шевченка видаються особливо актуальними, -  так звернувся до присутніх, і голова районного товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Олександр Міщук. - Вони стають пророчими, адже сьогодні народ не захотів мовчати, бореться за свою волю. І хоча зараз, під час війни, всі процеси дуже болючі для кожного українця, що ми не будемо шукати чужої долі, а знайдемо свою правду у своєму домі. Шевченко став для всіх нас взірцем національної свідомості. Ми повинні читати його твори і виконувати в своєму житті всі його заповіти».

     На знак вшанування пам’яті поета панахиду відслужив настоятель Церкви Святого Василія Великого УПЦ КП селища Гоща отець Олег Купців.

До підніжжя пам’ятника Т.Г.Шевченку було покладено квіти.

 

 

 

      

 

 

Переглядів: 638 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz