Вівторок, 23.04.2024, 11:48
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Квітень » 26 » «ГОРИТЬ ЧОРНОБИЛЬ КРІЗЬ РОКИ»
16:34
«ГОРИТЬ ЧОРНОБИЛЬ КРІЗЬ РОКИ»

      Тридцять років тому вся наша планета здригнулася від Чорнобильського вибуху. На долю українського народу випало жорстоке випробування - нечуване, небаче горе. Наслідки Чорнобиля – найбільшої в історії людства техногенної катастрофи,  ще довго відчуватимуть і сучасники, і прийдешні покоління. Викиди в атмосферу значної кількості радіоактивності, забруднення повітря, ґрунтів, вод, загроза здоров’ю сотень тисяч людей – такі наслідки аварії на Чорнобильській АЕС 1986 року.

     Тридцята річниця аварії на Чорнобильській АЕС зібрала 26 квітня в селищі Гоща на мітинг-реквієм ліквідаторів аварії на ЧАЕС, представників влади, трудових колективів та громадськість.  Вшанували пам’ять загиблих тієї страшної трагедії хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам'ятного знаку Чорнобильської трагедії "Увіковічнення пам'яті героїв-пожежників та ліквідаторів Чорнобильської катастрофи".

      Перед присутніми зі словами глибокої вдячності виступили голова районної ради Олександр Поліщук,  начальник районного сектору ГУ ДСНС України у Рівненській області Віталій Маркевич, голова районного добровільного товариства «Спілка Чорнобильців» Станіслав Липський.

     Під час заходу за мужність, самовідданість, високий професіоналізм, проявлені під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, та з нагоди 30-х роковин Чорнобильської катастрофи 23 ліквідаторам І-ї категорії було вручено Подяки районної ради та районної державної адміністрації.

     На заході виступили аматори Володимир Кравчук, Ірина Швороб та Руслана Цимбалюк, які виконали пісні  чорнобильської тематики.
Поминальний молебень за загиблими відслужив настоятель Церкви Святого Василія Великого УПЦ КП селища Гоща отець Олег.

    Квіти пам’яті, які ніколи не зів’януть і завжди нагадуватимуть нам про героїзм людей, котрі, опинившись перед вибором, обрали життя за рахунок власного здоров’я. Як незагойна рана має стати нащадкам пересторогою, щоб чорне крило екологічного лиха ніколи більше не торкнулося української землі.

 

Переглядів: 680 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz