Четвер, 25.04.2024, 09:38
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Липень » 18 » Гощанські мистецькі колективи побували на святкуванні 915-річчя древнього містечка Турійськ.
14:19
Гощанські мистецькі колективи побували на святкуванні 915-річчя древнього містечка Турійськ.

   Чудова подія зібрала на святкуванні Дня селища у Турійську Волинської області близько тисячі глядачів, а ще прекрасна літня погода сприяла святу та творчому піднесенню. Вперше цьогоріч до участі були запрошені колективи Гощанщини - народний аматорський вокальний ансамбль української пісні «Веселі свашки» (керівник Юлія Карманюк) та народний аматорський театр мініатюр «Ротунда» (керівник Юрій Марчук).

   Поїздка означених колективів на святкування Дня селища відбулась за сприяння відділу культури і туризму районної державної адміністрації та депутата Гощанської селищної ради Ірини Білошицької.

    Окрім концертної програми на гостей чекали розваги для дітей та дорослих, дискотека для молоді, діяли фотозони, відбувались майстер-класи від народних умільців. Поряд до уваги присутніх відбулася презентація енергозберігаючої програми “Тепла оселя”.

    Варто зазначити, що з метою обміну досвідом роботи аматорських колективів та налагодження культурних зв’язків аматори сцени з Турійська візьмуть участь у Всеукраїнському фестивалі народної творчості, історії та побуту «Красносільські вітряки», який відбудеться у вересні місяці в с.Красносілля Гощанського району.

    Фестиваль народної творчості «Красносільські вітряки» розширив свої кордони. Як відомо, на минулорічний фестиваль завітали аматори сцени з Луганщини, Одещини, Тернопільщини, Хмельниччини, Волині, Житомирщини.

     В червні місяці 2018 року начальником відділу культури і туризму Івасюком А.П. було успішно презентовано в Міністерстві культури України проект проведення Всеукраїнського фестивалю народної творчості, історії та побуту «Красносільські вітряки». Приємно відмітити, що означений проект отримав підтримку в Міністерстві культури і, таким чином, у відповідності до листа Міністерства культури України фестивалю народної творчості, історії та побуту «Красносільські вітряки» з 2018 року надано статус Всеукраїнського.

Переглядів: 422 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz