Четвер, 25.04.2024, 11:02
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Квітень » 24 » Юний читець-аматор виступив у Києві
08:56
Юний читець-аматор виступив у Києві

   Доброю традицією стало проводити щорічні багатосторонні зустрічі керівників області МГО «Рівненське земляцтво» на знак підтвердження співпраці місцевої влади Рівненщини та земляків у столиці. Це міжнародне громадське об'єднання має на меті захист національно-культурних, економічних та соціальних інтересів Рівненщини, пропаганда історії, культури, надання допомоги землякам.

   У рамках заходу, 21 квітня 2018 року відбувся святковий концерт. Велика конференц-зала Національної академії наук країни ледь вмістила усіх бажаючих глядачів. Доречі, аматорські колективи Гощанщини неодноразово брали участь у цих заходах і цього річ серед учасників концерту юний читець-аматор Артем Левчук з Річиці гідно представив наш район. Не по роках проникливо декламував твір «Верніться живими» місцевої поетеси, члена літературно-мистецького об’єднання «Веселка» - Надії Янчук з Тучина.

    Цього козачка добре знають в усьому районі, а талановиті виступи стають окрасою усіх святкових дійств. Його образ доповнює знаменита козацька зачіска „чуприна”, яку тепер називають „оселедець”. Артем із змалечку полюбляє читати вірші. Твори йому даються легко, адже має від природи гарну пам'ять. Наразі декламує доволі солідні твори у кожне слово вкладає глибокі почуття і сонячне світло своєї душі.

Вивчити напам'ять поему – це кропітка праця. Не минає дня, щоб хлопчик не займався самоосвітою, щоб розуміти, про що читає, яким глибоким змістом відображені описані в поезії події. «Доводиться постійно повторювати вірші, а ще працювати над жестами та інтонацією»,- розповідає по-дитячому Артем.

   Здобув визнання Артем і на обласному огляді читців-аматорів творчості Т.Г. Шевченка, представивши на суд журі «Сон» Тараса Шевченка. До слова, торік він посів третє місце у цьому конкурсі. Тож і недивно, що скарбничка його здобутків поповнилася виступом на концерті в Києві.

Переглядів: 430 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz