Четвер, 25.04.2024, 19:39
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Червень » 7 » Колективи з Гощанщини взяли участь у Всеукраїнському фестивалі імені Івана Сльоти “А льон цвіте”.
10:19
Колективи з Гощанщини взяли участь у Всеукраїнському фестивалі імені Івана Сльоти “А льон цвіте”.

   Всеукраїнський фестиваль імені Івана Сльоти “А льон цвіте”, приурочений до 75-річчя цього видатного композитора і поета.

   У житті Івана Сльоти  було дві великі пристрасті, дві справжні стихії — і поезія, і музика, що міцно тримали у полоні його серце. У творчому доробку поета і композитора більше 100 пісенних та 280 поетичних творів, серед яких значна частина стали відомими і популярними не тільки в Україні, а й поза її межами. Це такі як: «А льон цвіте», «Пісня моєї землі», «Хліб на рушнику» та інші.

 Фестиваль зібрав понад 1700 учасників та більше аніж 40 художніх колективів та виконавців у приміщенні Житомирського академічного музично-драматичного театру імені І. Кочерги  4 червня 2016 року. Серед колективів з Київської, Черкаської, Тернопільської, Кіровоградської, Житомирської областей до участі у фестивалі запрошені і представники з  Рівненщини - колективи Гощанського районного об’єднання культури і дозвілля:

 - народний  аматорський  хор  «Чорнобривці» (художній керівник -  заслужений працівник культури України Леонід Сітовський);

 - народний аматорський ансамбль  «Терен» (керівник - заслужений працівник  культури України Анатолій Івасюк).

      У виконанні народного аматорського хору «Чорнобривці» звучала привітальна  «Зацвітай, кохана земле», на сл. М.Сома. Продовжили виступ твором чорнобильської тематики «Летіли журавлі» у виконанні солістів  Ірини Швороб та Володимира Кравчука. Веселості виступу додала жартівлива  українська народна пісня «Музики на весіллі».  Особливо проникливо виконав хор твір на сл. А. Беха «Родом із села», солісти  - Людмила Калюжна та Віталій Закліка. Виступ народного аматорського ансамблю «Терен» вразив глядачів чи не найбільше. Вони так хвацько співали та вигравали, що публіка ще довго не хотіла відпускати зі сцени, аплодуючи їм і вигукуючи «Браво!»

                              

                              

                              

Переглядів: 670 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz