Четвер, 25.04.2024, 21:55
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Грудень » 21 » Кращі книжки десятиріччя, – експерти та видавці розповіли про "видавничий бум" українсього літературного ринку
10:25
Кращі книжки десятиріччя, – експерти та видавці розповіли про "видавничий бум" українсього літературного ринку

       Кращі книжки десятиріччя, – експерти та видавці розповіли про "видавничий бум" українсього літературного ринку

    Дарувати книжки, навіть в контексті саме новорічних свят, – це, насправді, не банальність, а вічна й незникома класика. Тим більше, коли український книжковий ринок буквально на очах розвивається нестримними темпами, однаково дивуючи і видавців, і критиків, і, можливо, щонайбільше, і самих письменників, кількість яких росте з геометричною прогресією.

  Щороку в Україні видають та перекладають в рази більше як нової, найсвіжішої літератури, так і ті тексти, які давно уже мали б "заговорити" з українським читачем солов'їною. Втім, краще пізно, аніж ніколи, чи не так?

    Маленькі страшні казки про війну, написані в інтернаті

Коли світ розколюється і розпадається на частини, коли війна проходить через твоє серце, коли говорити стає важко та небезпечно – лишай за собою право на свій голос. Не дозволяй нікому робити за себе свій вибір.

Це – своєрідний анонс нового й довгоочікуваного роману Сергія Жадана "Інтернат". Наразі саме ця книжка є хітом продажів цього року.

Що й не дивно, адже Сергій Жадан – уже безперечний класик української літератури, і його роман – про важливе й актуальне – про війну на такому далекому, такому близькому сході України.

Тож не дивно, що "Інтернат" увійшов і до списку найкращих книжок 2017 року від Інституту української книги, отримуючи як хвалебні, так і критичні відгуки. Але принагідно буде зазначити, що це не єдина "найгучніша" українська книжка 2017 року.

       Не менш важливою, болючою та актуально є також збірка малої прози Катерини Калитко під назвою "Земля загублених, або маленькі страшні казки" – до всього, саме ця книжка стала найкращою книжкою року за версією BBC, обігнавши у тому числі й "Інтернат" – хоча обидві книжки зачіпають подекуди одні й ті самі питання, підходять автори до них доволі часто з протилежних боків.

   Читайте також: Принципова неперекладність ландшафту: "Земля загублених" Катерини Калитко

Фантастика, детектив, репортаж. Видавці називають чимало новинок вартих уваги у кожному жанрі й усі – українською: або в перекладі, або в оригіналі.

Нещодавно вийшов у друк Террі Пратчетт. Це фентезі, перший Террі Пратчетт, перекладений українською. Це може бути цікаво як підліткам, так і дорослим.

 

 

 

 

Переглядів: 342 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz