Четвер, 18.04.2024, 08:20
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Травень » 11 » На Гощанщині відзначили 71 річницю Великої Перемоги
10:10
На Гощанщині відзначили 71 річницю Великої Перемоги

      71 рік відділяє нас від буремних воєнних років. Для історії це небагато, а для людини – це майже все життя.

        9 травня в Гощанському районі відбулося відзначення 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

        Пам’ятною ходою від площі Героїв Майдану до меморіалу Слави пройшли представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, трудових колективів, учнівської молоді району, громадськості, де відбувся мітинг «Не погасити пам’яті вогонь».

          З вітальним словом  до присутніх звернувся голова райдержадміністрації Юрій Ковальчук: «Ми відзначаємо 71-у річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні – одному з найглобальніших військових конфліктів ХХ століття. Прийдешні покоління не мають права забувати про цю війну. Сьогодні ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна, ветеранів, учасників українського визвольного руху, жертв нацистських переслідувань. Вам, дорогі ветерани, висловлюємо вдячність та бажаємо здоров’я, довгих років життя та родинного затишку. Ви є зразком мужності, сили духу та самопожертви».

    Згодом ветеранів привітав Гощанський селищний  голова  Микола Панчук,  подякувавши  за подвиг, який вони здійснили, захищаючи найголовніше - майбутнє прийдешніх поколінь. 
        Цьому заходу додала святковості пісня «Примиріться, брати» у виконанні дуету в складі Анатолія Івасюка - заслуженого працівника культури України та Володимира Кравчука. 
Святковим акордом мітингу став пісенний дарунок «9 травня» від Руслани Цимбалюк. Ця пісня нікого не залишила байдужим та зворушила до сліз.

     Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні, жертв нацизму та загиблих в АТО українських воїнів. 
До нетлінного вічного вогню на Меморіалі воїнам, загиблим у роки Другої світової війни,  були покладені хвойні гірлянди, вінки та корзини з квітами.

  Панахиду за загиблими відслужили настоятель Гощанського Свято-Михайлівського храму УПЦ  о.Микола та священник Церкви Святого Василія Великого УПЦ КП смт. Гоща о.Олег.

      Завершальним акордом святкового дійства стали найбільш очікувані нині слова - «МИРУ БУТИ», що домінували на фоні багряних маків – символів Перемоги.

 

 

    У населених пунктах району відбулися заходи, мітинги, урочисті збори, покладання квітів з нагоди 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні: «Не погасити пам'яті вогонь, «Пам’ятаємо - перемагаємо» - відбувся в  с.Симонів, Русивель,  «Пам’ятаймо про загиблих» - с.Майків, «Ніхто не забутий, ніщо не забуте» - с.Подоляни, «Перемога, свята Перемога» провели  в с.Річиця,  «А пам’ять священна» відбувся в с.Липки. Тематичну програму «В пам’яті навіки збережу» провели в клубному закладі с.Томахів.  Інформаційна година «Велика Перемога» відбулась в клубному закладі    с.Курозвани. Виховну годину «Вони воювали за Батьківщину» провели  в клубному закладі с.Матіївка. Святковий концерт до Дня Перемоги організували в клубному закладі   с.Садове.

      

Переглядів: 565 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz