Четвер, 25.04.2024, 02:37
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Березень » 16 » Передача Шевченківської естафети
11:11
Передача Шевченківської естафети

          15 березня у рамках відзначення 201-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка відбулася передача Шевченківської естафети «Дорогами поета на Рівненщині» від Гощанського до Корецького районів.

        Акція проходить щорічно, естафету передають від району до району, а стартувала вона 25 років тому, в 1989 році у селі Пустоіванному Радивилівського району (біля Шевченківської криниці) з ініціативи обласної організації Національної спілки письменників України. Тоді називалася «В сім’ї вольній, новій”. Вибір місця зумовлювався переказами, що Тарас побував у цьому селі, повертаючись після перебування в Почаєві та прямуючи до місця Берестецької битви 1651 року, якій присвятив вірш «Ой чого ти почорніло, зеленеє поле?..»

    Цьогоріч у заході взяли участь керівники районів: в.о. Гощанської районної державної адміністрації - Юрій Ястремський, керуючий справами районної ради Юрій Марчук, голова Корецької районної ради -  Марія Михальська, в.о. голови районної державної адміністрації - Олексій Карпуша, а також  працівники управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації.

       Серед запрошених гостей особливо проникливим був виступ письменника, публіциста, Лауреата премії ім. Валеріана Поліщука, імені Світочів, члена Національної Спілки письменників України - Степана Бабія. Він зазначив, що Тарас Шевченко є національним провидцем, народними поетом, художником, борцем за ідеали справедливості та добра, за кращу долю України і її народу. До слів приєдналася письменниця  Вікторія Климентовська та висловила думку що,  пророчі слова Кобзаря є важливим орієнтиром і сьогодні, коли молода країна переживає новий відповідальний період свого європейського становлення.  

     В рамках передачі естафети глядачі мали можливість, вперше на Гощанській сцені, насолодитися  виступом Національної заслуженої Капели бандуристів України імені Г.І.Майбороди «Скарби Української народної пісні». Усі артисти (а їх більше шестидесяти) співають та одночасно грають на бандурах та інших музичних інструментах.

            У чудовому концерті українського козацького духу і  співочої краси    звучали  твори на слова Т. Г. Шевченка «Думи мої, думи…», «Гей літа орел, літа сизий», «Ой, Морозе, Морозенку», «Ой, не знав козак, ой, не знав Супрун», «У містечку Богуславі», «Було колись в Україні», «Ой, Дніпре наш, Дніпре широкий» та ін.

          Особливо варто відзначити віртуозну гру музикантів: кобзи, волинки, сопілки, акордеон і багато інших народних музичних інструментів не часто почуєш у живому виконанні, тож слухачі були надзвичайно вдячні колективу за можливість хоча б на коротку мить долучитися до високого мистецтва.

       Виступ  капели бандуристів неодноразово оцінювався вигуками «Браво!» та бурхливими гучними оплесками.  

  

  

  

  

    

 

Переглядів: 835 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz