Четвер, 18.04.2024, 20:24
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Грудень » 21 » СХІД І ЗАХІД РАЗОМ
16:38
СХІД І ЗАХІД РАЗОМ

СХІД І ЗАХІД РАЗОМ

Делегація з Гощі, яку очолив голова Гощанської районної державної адміністрації Юрій Ковальчук, відвідала Новоайдарський та Білокуракинський райони, що на Луганщині. Доброю традицією стало здійснювати ці поїздки з нашими сусідами, представниками з Корецького району.
Вже більше трьох років діє в районі реалізація спільного проекту «Схід і Захід разом». Із самого початку відвідин стало зрозуміло, що такі заходи є ефективними у побудові дружніх стосунків, у вивченні історії України, у обміні культурною спадщиною.
Хороші задуми зреалізовано в конкретні справи. Як годиться на гостини, прибули з подарунками для школярів до Дня Святого Миколая. Дітлахи прифронтових районів отримали від друзів з Гощанського району солодощі, канцелярські товари та сувеніри, котрі учні виготовили власноруч. Серед речей окремі пакунки – для вояків з Гощанщини. Тож, і видалася гарна можливість побачитися та привітати зі святом, подякувати за службу та жертовність. Доречі, представники влади з Новоайдарського та Білокуракинського району неодноразово відвідували Гощанщину. А творчі колеги зі сходу, брали участь у багатьох заходах нашого району в тому числі і у Всеукраїнському фестивалі народного мистецтва, історії та побуту «Красносільські вітряки» 2017-2018 рр.
У складі делегації перебували і учасники народного аматорського вокального ансамблю української пісні "Веселі свашки" Гощанського районного об'єднання культури та дозвілля. Творчий колектив взяв участь у зимовому етапі обласного фестивалю-конкурсу української культури та фольклору «Байбак - fest». Конкурсна програма фестивалю проходила 19 грудня в районному будинку культури, де учасники і демонстрували свою пісенну творчість. Тож, як і завжди, «Веселі свашки», запали зал притаманним колективу колоритом української пісні.
Родзинкою фестивалю став символ – Байбак, який підіймав настрій присутнім, фотографувався з охочими та дарував море позитивних емоцій. А також, гості свята мали змогу ознайомитися з витворами декоративно-прикладного мистецтва та пригоститися смаколиками, які були представлені сільськими радами району на центральній площі Новоайдару.
«Схід і Захід разом» – не тільки діючий проект з поставленими завданнями, це перш за все людське порозуміння з щирими взаєминами та налагоджена співпраця.

Переглядів: 430 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz