Вівторок, 23.04.2024, 13:46
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Червень » 18 » Стартував обласний фестиваль"І творчістю хата багата"
17:54
Стартував обласний фестиваль"І творчістю хата багата"

    Немає річки без джерела, дерево не зросте без коріння, а людина не може жити без свого роду, рідної землі. Кожен з нас зріс, як гілка на родинному дереві. Саме в сім’ї формуються найголовніші цінності життя.

    Такі слова лунали зі сцени Федорівського центру народної творчості та дозвіллєвої роботи, 14 червня, де відбулися І-й відбірковий етап обласного фестивалю серед сільських культурно-дозвіллєвих комплексів “І творчістю хата багата”.

   Організаторами заходу є управління культури і туризму, освіти і науки, відділ у справах сім’ї та молоді Рівненської обласної державної адміністрації, відділ культури і туризму Гощанської РДА та сільські культурно-дозвіллєві комплекси.

Розпочався захід вітальним словом Юрія Радчука – голови Федорівської сільської ради.

   Аматори з Федорівки, Майкова та Русивля створили незабутнє свято для гостей та жителів села. Три родини брали участь - Мельничуків з Майкова, Осіпчуків з Русивля, Поліщуків з Федорівки. Змагалися у п’яти конкурсах, перший - “Представлення”, родини презентували свою творчість, талант і майстерність. “Люби і знай свій рідний край” - під такою назвою проходив другий конкурс, який включав питання з історії, географії, народознавства та екології Рівненщини. У ньому учасники — діти шкільного віку, відповідали на запитання, показавши ерудованість, знання, кмітливість. Третій конкурс – танцювальний, а ось у четвертому завдання спортивне — комплексна естафета “Смуга перешкод”. Команда кожної родини показала спортивну підготовку, швидкість виконання. П’яте завдання - “Рукотворна краса”. Кожна родина презентувала умовне обійстя, де були представлені власні вироби декоративно-вжиткового мистецтва, кулінарні страви. Журі оцінило оригінальність, художньо-естетичне оформлення садиб, родинного дерева, вироби декоративно-прикладного мистецтва. А ще господарі гостинно запросили посмакувати національними стравами.

    Конкурсну програму організатори «переплели» виступами учасників фестивалю-конкурсу, тож глядачі залюбки насолоджувалися виступами.

    Цього дня панувала особлива атмосфера, звучали українські мотиви, вбирала око виставка народних ремесел. Учасники влаштували стравжнє театралізоване дійство, створили макети українських хат зі старовинним начинням.

  Кожна команда була достойна переможця, мала свій неповторний шарм, демонструвала свої таланти. На завершення фестивалю журі привітали переможця родину - Поліщуків з Федорівки.

     Щиро дякуємо всім, хто долучився до проведення та участі у фестивалі-конкурсі - хто на власному досвіді може продемонструвати як це берегти сімейне вогнище, творить добрі справи, берегти традиції, нести щире слово та гарну пісню.

Переглядів: 469 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz