П`ятниця, 19.04.2024, 15:17
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Травень » 27 » Свято, подароване жінкам-трудівницям
09:35
Свято, подароване жінкам-трудівницям

              Весна ніби створена для того, щоб славити жінку-трудівницю, жінку-матір,  жінку-громадського діяча, активіста, відзначаючи її виняткове значення в суспільстві, як берегиню, рушія прогресу. Традиційний березневий Міжнародний день прав жінок і миру, День матері, пошанування жінок-фронтовичок – учасниць Другої Світової війни, відзначення православною церквою Святих жінок-мироносиць, Всесвітній день вишиванки – все це чудові нагоди нагадати суспільству про материнський подвиг жінки, про те, що насправді кращі представниці слабкої статі є часто сильнішими  від чоловіків, і що саме мудра  жінка, несучи людям віру, надію,  любов  є творцем світової гармонії.

               Ось чому традиційну, вже четверту за рахунком урочисту асамблею «Жіноче обличчя Рівненщини», в ході якої відбулося урочисте вшанування 32 кращих жінок області -переможниць конкурсу «Лідер-жінка», які досягли значних успіхів у громадській, профспілковій роботі, у професійній та волонтерській діяльності, виконували свій обов’язок лікаря, рятуючи життя наших хлопців у зоні АТО, організатори свята - Федерація профспілок Рівненщини та Спілка жінок області провели саме у травні, сонячного, недільного дня у  міському парку культури та відпочинку ім. Т. Г. Шевченка.

               Свято зібрало воєдино і друзів – пошановувачів  номінанток і просто пересічних рівнян, які прийшли відпочити до парку. Їм всім поталанило, адже цьогорічна асамблея стала яскравим,  видовищним дійством. Цікаво розповіли про життєвий доробок  героїнь,  кредо яких -  «Мені - не байдуже!». Разом з тим всім присутнім  святкове дійство подарувало хвилини  насолоди від чудових виступів творчих аматорів сцени, серед яких і колектив із Гощанщини – ансамбль української пісні «Барвінок» (керівник Анатолій Івасюк).                                                                                                      Особливого колориту дійству додали  дружня  атмосфера свята, весняний погожий день і яскраві кольори вишиванок, у які були вбрані і учасниці конкурсу, і глядачі.

              Переможниць конкурсу щиро вітали міський голова Рівного Володимир Хомко, заступник голови ОДА Світлана Богатирчук–Кривко, а також заступниця голови Федерації профспілок області,  голова Спілки жінок Рівненщини  Марія Рожко. Свою вдячність за подароване жінкам свято висловила зі сцени  його учасникам і організаторам голова Спілки жінок України Леокадія Герасименко,  яка спеціально для цього приїхала з Києва.

                    Одна за одною на сцену виходили переможниці у номінаціях конкурсу: «Глибоке розуміння справи», «Жінка-лідер профспілок», «Мені не байдуже». Про кожну з них коротенька розповідь-представлення ведучих. Звичайно, за кілька хвилин неможливо розповісти все про життєвий шлях і досягнення героїнь. Та сценарист і режисер свята – заслужений працівник культури України Наталія Шолудько для їх характеристики підібрала такі поетичні і разом з тим щирі і правдиві слова, що кожне з представлень зривало гучні оплески присутніх.

                 Жінкам дарують квіти, їм вручають нагороди і вітають авторитетні, солідні чоловіки: голови обласних організацій профспілки працівників державних установ Іларіон Кучерявий, працівників освіти і науки Юрій Кравець, підполковник, викладач Острозького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою Ігор Тимощук. Від уваги та щирих компліментів шаріються винуватиці  свята. Але їх очі світяться, а обличчя розквітають  посмішками. Які ж вони вродливі та креативні  наші українки, як багато вміють, і які перепони сміливо долають, прямуючи до успіху! І хай би на цьому їхньому шляху було якомога менше втрат і розчарувань. А такі свята, де славиться жінка   як особистість  і творець,  відбувалися, як  зауважив Володимир Хомко у своєму привітанні зі сцени,  не раз на рік,  а набагато частіше…

   Вітаємо номінантку конкурсу, який проведено Федерацією профспілок в Рівненській області, в 2016 році "Краща жінка-лідер, голову Гощанської організації профспілки працівників культури  -  Юлію Кравчук.  Бажаємо, аби праця приносила тільки радість та нові професійні досягнення. Зичимо  щастя, благополуччя, та здійснення найсміливіших мрій.

 

 

 

 

Переглядів: 643 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz