Середа, 24.04.2024, 04:54
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Серпень » 15 » Свято села у Симонові
11:48
Свято села у Симонові

           Яскраво й велелюдно пройшло дійсно народне свято в Симонові, яке традиційно щороку святкують на Маковія та Дня Незалежності України. За гарною традицією у цей день водночас широко відзначають і День села, а Віталій Скоцик лідер АПУ, є незмінним організатором та меценатом заходу . Жителі села та почесні гості  щиро вшановують земляків, які самовідданою працею, блискучими досягненнями в різних галузях господарства та науки прославили рідний край. Організатори порадували односельців, залучивши до участі в спортивних змаганнях зірок українського футболу - команди ветеранів "Динамо" (Київ) і "Волинь" (Луцьк), а в концерті - золоті голоси України, заслужених артистів Дмитра та Назарія Яремчуків і неперевершену виконавицю народної пісні Ніну Матвієнко.

        На початку заходу гордо та величаво прозвучав гімн села на музику Володимира Гомона й слова Віталія Гупалюка. Симонівський сільський голова Ніна Ткачук звернулася до земляків із щирими вітаннями з нагоди Дня села, якому цьогоріч виповнився 471 рік. Нині це великий населений пункт із численними малими підприємствами, доглянутими обійстями, чистими вулицями. "Головною ж окрасою села є його люди, - каже  Ніна Володимирівна. - Це дбайливі землероби, механізатори, народні умільці та майстрині, учителі, медики й просто працьовиті селяни. Ми пишаємося земляками,  відомими в ріднокраї та далеко за його межами. Зокрема професором, президентом Національної академії медичних наук Віталієм Цимбалюком, заслуженим лікарем України Іваном Жовніром, дипломатом Дмитром Божком, науковцями Володимиром Прокопчуком, Ігорем Рокунцем, Андрієм Кальком, президентом Рівненської торгово-промислової палати Миколою Ярощуком  та багатьма іншими. Сьогодні на сцені виступлять юні самодіяльні артисти, талановиті діти, наші надія й майбутнє".

Затим очільниця села вручила подарунки місцевим народним майстриням Надії Ярощук, Катерині Опанасюк, Людмилі Бондарчук, Тамілі Никитюк, Ларисі Марчук, іншим шанованим людям. Більшість із них принесла свої вишиванки, кондитерські та інші вироби на виставку "Умілі руки".

Відзначили й  талановитих учнів Олександра Качорця, Артема Тишковця, Назара Ярощука.

Традиційно від сільської влади отримують подарунки іменинники, наймолодший та найстарший мешканці. Цьогоріч їх власниками стали  Андрій Турченюк, якому 7 серпня виповнилось 20 літ, наймолодший симонівець Тимофій Лозинський, а також найстаріша людина села - 95-річна Ярина Поліщук. На честь працелюбних і талановитих односельців зі сцени звучали вірші, пісні у виконанні ансамблів "Вербиченька" (худ. керівниця Любов Миронюк), "Живиця" (кер. Людмила Близнюк), "Вишиванка" (кер. Зінаїда Ковальчук), дуету у складі сестер Жовнірів, юних співаків Дарини Мельник, Романа Устимця, Софії Чиншової, Ірини Лукащук, Анастасії Гулюк, інших аматорів сцени.

Розпорядниця свята подякувала організаторам і спонсорам: голові АПУ Віталієві Скоцику, депутатам райради Юрієві Буркальцю, Валерієві Рокунцю, директору районної гімназії Валерієві Скоцику, а також колективам СГП "Агат", ФК "Агат",  ДЮСШ, відділу освіти, молоді та спорту РДА, Симонівської школи.

 

Слово для виступу надали Віталієві Скоцику. Він разом із соратниками добрим словом згадує земляків, їхній життєвий приклад мудрості, любові й відданості рідному селу. Один із них, член АПУ, видатний нейрохірург, професор Віталій Цимбалюк, проводячи щодня багато операцій, рятував життя тяжкопораненим воїнам, що брали участь в АТО. Він вдячний за розуміння й підтримку соратникам, які розпочинали непросте діло організації сили, здатної захистити село від занепаду та зубожіння, інтереси хлібороба, простого сумлінного господаря, сили, яка може й повинна розбудувати село та всю аграрну Україну. Сьогодні партія зробила чимало в цьому напрямку. Її лідер їздить по різних регіонах країни, переконує словом і ділом у тому, як слід піднімати сільгоспвиробництво в масштабі всеукраїнському й на рівні окремого населеного пункту. Зокрема ознакою відродження села є синівське ставлення до землі, вирощування традиційних зернових культур: пшениці, ячменю, жита, недопущення прихованого та неприхованого продажу землі тощо.

Віталій Євстафійович зробив перші реальні кроки до цього саме в рідному Симонові, де разом з однокласниками, друзями на базі фермерського господарства заснував сільгосппідприємство "Агат" із сучасними технологіями виробництва, збільшенням робочих місць, гідною оплатою праці. За три роки кількість працівників зросла вшестеро, обробляється понад тисяча гектарів ріллі. Попри успіхи ще багато належить зробити як у виробничій, так і в соціальній сферах села. То є спільним завданням для відповідальних господарів, партійців-аграріїв, усіх справжніх патріотів Вітчизни. Адже в пошуках ліпшої долі тисячі земляків поїхали на чужину тяжко працювати на тамтешніх панів. "Коли ми створимо належні умови, ці люди повертатимуться додому, до своїх рідних, батьків, будуть трудитися на благо ріднокраю, держави. Свято вірю, що ми зможемо це зробити, тому що вже сьогодні Аргарна партія робить це щодня!"- завершив виступ Віталій Скоцик.

Тим, хто започатковував аграрний рух у районі, лідер АПУ врочисто вручив подяки й примірники своєї нової книжки "Як нам жити в епоху змін?". На сцену піднімаються колишні керівники СГП Микола Маринич, Степан Сондак, Павло Садовнік, Іван Грицак, нинішній очільник "Агата" Віталій Друзюк. Після нагородження їх змінюють воїни-симонівці, які пройшли бойове випробування в зоні АТО. Від АПУ вони отримують грошові винагороди.

Не обділили увагою й медиків: кожному завідувачеві ФАПу сіл Симонова, Франівки, Бочаниці подарували по новому велосипедові. Тепер фельдшери Наталія Янківська, Віталій Михальчук та Марина Каленюк швидше доїжджатимуть до своїх пацієнтів.

Сільський голова вручає Віталієві Скоцику коровай - символ шани й вдячності за турботу про ріднокрай. Народно-фольклорний аматорський ансамбль "Вербиченька" дарує йому пісню з побажаннями добра та щасливої долі.

До селян і гостей із вітальним словом звертається голова ОО АПУ Юрій Супрунюк. Він радий тому, що славні хліборобські традиції, виробничі та соціальні, живуть у Симонові. Місцевій школі Юрій Павлович дарує гроші й заявляє про необхідність підвищення зарплати педагогам до європейського рівня. Коли аграріїв оберуть у Верховну Раду України, то вони обов'язково домагатимуться гідного життя для вчителів, сівачів майбутнього нації. А на святі одному з них, Миколі Лук'янцю, який протягом 44 років самовіддано трудився в місцевій школі, премію особисто вручив Іван Іванов. До слів глибокої вдячності й любові, адресованих рідному селу, активіст АПУ, президент Рівненської торгово-промислової палати Микола Ярощук додав подарунок сільраді - телефон-факс "Панасонік".

 

      Чудовим і несподіваним дарунком землякам від лідера Аграрної партії став приїзд до Симонова з концертом пісенної гордості України, дійсно народної артистки Ніни Матвієнко та зірок естради братів Назарія і Дмитра Яремчуків. Усе село бурхливими оплесками вітало появу Ніни Митрофанівни, яка задушевно виконала пісенні перлини української класики. У Симонові народна артистка чергувала виконання пісень із щирим поетичним спілкуванням із селянами на сокровенні болючі теми родини, ролі жінки в суспільстві, любові до Вітчизни, що потерпає від нападу ворогів. Потужним заключним акордом концерту було виконання пісень "Боже, Вкраїну храни!", "Многая літа". Ніна Митрофанівна співала разом із місцевими ансамблями "Вербиченька" та "Живиця". Піднесений патріотичний настрій сотень глядачів підтримали й пісні Назарія та Дмитра Яремчуків, яких після виступу Ніни Матвієнко гарно представив Віталій Скоцик. "Стожари", "Тече вода...", інші популярні пісні чергувалися з добрими побажаннями заслужених артистів України. Одне з них: "Нас об'єднує любов до Батьківщини й Аграрна партія. Хвала рукам, що пахнуть хлібом! Подаруймо один одному усмішки та справжні добрі почуття до рідних, друзів, України!"                                                    

       Традиційно на шкільному стадіоні відбулася  популярною грою мільйонів - футбол. Чотири команди-учасниці, серед яких дві ветеранські, тепло привітав Віталій Скоцик, котрий  зіграв як нападник спочатку за гощанський "Агат", а згодом - за колектив знаменитих майстрів зі столиці. Побажав учасникам цікавої, змістовної гри й опікун розвитку спорту на Гощанщині, активіст АПУ, президент ФК "Садове" Іван Іванов. Цьогоріч першими на поле вийшли ветерани київського "Динамо" на чолі з капітаном Олегом Саленком, яким протистояли юні господарі - ФК "Симонів". Кияни показали філігранну гру, неабиякий рівень володіння м'ячем, забивши гарний гол, однак поступилися завзяттю та колективній злагодженості симонівців. Натхнені підтримкою односельців, господарі аж тричі відповіли влучними ударами у ворота суперника.

Протягом другого матчу вже гощанський "Агат" із перших хвилин упевнено атакував старших футболістів луцької "Волині",  успішно провів два голи, не пропустивши жодного. Відзначились Ігор Блажієвський і Олександр Овсійчук.

Матч ветеранів завершився перемогою "Волині", у складі якої було більше тих гравців, що захищають честь клубу на обласних турнірах. Капітан волинян Василь Кохановський сказав, що його команду репрезентовано виключно луцькими  футболістами, чимало з яких успішно грали у складі юнацької збірної України, відомих вітчизняних та зарубіжних клубів. Саме тому мають потужний досвід і добру фізпідготовку. Автор єдиного голу у ворота "Волині" - очільник ветеранів-киян Олег Саленко, у минулому теж гравець не тільки "Динамо", а й провідних клубів Британії, Туреччини, учасник світової першості, блискучий нападник збірної СРСР, володар "Золотого бутса". Він зазначив, що за підтримки АПУ ветерани разом з іншими майстрами м'яча нині їздить містами України, аби популяризувати футбол серед  молоді.

Напруженим видався фінальний матч. Протягом двох таймів ніхто з "Агата" й "Волині" не влучив у ворота. Тож головний суддя  Степан Бахор призначив почергове пенальті. З мінімальною перевагою (9:8) перемогу здобула гощанська команда. Таким чином, ФК "Агат" (капітан Олег Буркалець)  у черговий раз виборов першість турніру в Симонові.

У змаганнях із волейболу найсильнішим виявився колектив із Корця, інші три місцеві сільські команди зайняли відповідно призові та четверте місця.

У першості з армрестлінгу не було рівних гощанцеві Олексію Кардашу, а призерами стали симонівці Євген Мельник та Ігор Бережняк. У піднятті півторапудової гирі, як і в попередні роки, перше місце посів журналіст Анатолій Кардаш, друге - фельдшер ФК "Агат" Олександр Собчук, а третє - учитель Корецької ДЮСШ Юрій Ткачук. У перетягуванні канату перемогу виборола збірна Корця, а призові місця дісталися командам із Гощі та Симонова. Найліпші спортсмени й колективи отримали відповідні відзнаки та грошові винагороди. Їх урочисто вручили керівник Аграрної партії України  Віталій Скоцик, очільники обласної та районної організацій АПУ Юрій Супрунюк і Юрій Буркалець та заслужений юрист України Іван Іванов.

 

 

 

Переглядів: 1263 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz