П`ятниця, 29.03.2024, 08:54
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Червень » 22 » Свято Трійці вдалося на славу, а традиція зустрічати Зелену неділю разом продовжує жити.
14:23
Свято Трійці вдалося на славу, а традиція зустрічати Зелену неділю разом продовжує жити.

      На другий день Зелених Свят, Трійці (20 червня), в мальовничому селі Жаврів зібралося багато люду. Тут відбулося традиційне районне свято Трійці «Хай Трійця свята в любові єднає». Працівники відділу народного мистецтва Гощанського районного об’єднання культури і дозвілля організовуючи подібні заходи, дарують нове життя  прадавнім святам, традиціям та обрядам .  

     Святу сприяла чудова погода, а різнобарв’я українських костюмів та щирі привітні посмішки учасників дійства об’єднали творчі колективи з усього району в єдиний гарний настрій.  Тут  на святі переплелися того дня  воєдино українська пісня з традиціями та обрядами. Саме з обряду «Водіння тополі» розпочалося театралізоване дійство, що за традицією проводить молодь в Духів день (другий день Трійці).  Учасниці дійства -  дівчата обирали серед себе одну, котра зображувала Тополю, а решта дівчат вбирали на неї намиста та різнокольорові стрічки. Прибравши Тополю, перейшли до обряду заманювання  хлопців, наваривши смачної каші. 

    Власне захід  відкрила Жаврівський сільський голова  Марія Кравчук. "У це світле свято ми прагнемо до духовного оновлення, взаєморозуміння, відкриваємо свої серця для віри, надії та любові, бо пам'ятаємо просту істину: люди, якими б різними не були, здатні зрозуміти одне одного, якщо їх надихає Святий Дух", - зазначила Марія Євгенівна.

  Потому на імпровізовану сцену, біля клубного закладу, гостинно запросили аматорські колективи. Виступи котрих тривали впродовж трьох годин. У святковому концерті взяли участь як народні аматорські колективи, так і усі бажаючі заявлені аматори,  переможці районних конкурсів. Упродовж свята дарували виступи: народний аматорський ансамбль народної пісні «Явір і Яворина» (кер.  Вікторія Юрчук) та народний аматорський ансамбль українських народних інструментів (кер. Павло Ткачук) з Тучина, танцювальний колектив «Чорнобривці» (кер. Оксана Поліщук) із Чудниці, вокальний гурт «Струмочок» (кер. Олександр Малиновський)  з Дуліб, народний аматорський фольклорний ансамбль «Вербиченька» (кер. Любов Мирончук) та вокальний ансамбль «Живиця» (кер. Людмила Близнюк) з Симонова,  народний аматорський ансамбль української пісні «Веселі свашки» районного об’єднання культури і дозвілля (кер. Людмила Калюжна), вокальний ансамбль «Козачки» (кер. Тетяна Войтович) з Дорогобужа, вокальний ансамбль «Надія» (кер.  Ірина Якимчук) з Томахова, вокальний ансамбль «Серпанок» (кер.  Тетяна Берташ)  с.Малинівки, вокальний ансамбль «Вишиванка» (кер. Олена Чорноус) з Малятина.

   Дарували свої музичні вітання дуети та окремі виконавці, зокрема Вікторія Савюк – Новак з Липок, Дмитро Гаїпов та Катерина Філіпович з  Жаврова, дует в складі  Ілони Подобайло та Оксани Штаб з Горбакова,  Олександр Малиновський з Дуліб, Віктор Ковальчук з Ілліна, виконання твору дуетом у складі Нелі та Дарини Ільчук, тріо в складі Анастасії Брижицької, Світлани Соколової та Катерини Шматко  (кер. Степан Осипчук ) із Русивеля. Приємно, що до заходу долучилися і колективи з Бабинської об'єднаної громади - вокальний ансамбль «Мальви» (кер. Лідія Ткачук) та танцювальний колектив «Мілена» (кер. Леся Семенюк) з с. Бабина.

     Свято Трійці вдалося на славу, а традиція зустрічати Зелену неділю разом продовжує жити, доводячи всім, що українці вміють веселитися та вшановують звичаї нашого народу.

 

Переглядів: 766 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz