Субота, 20.04.2024, 05:46
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Серпень » 27 » «Тут доля моя і літа, і ненька одна - Україна»
16:21
«Тут доля моя і літа, і ненька одна - Україна»

     День народження країни величне свято, як для молодого покоління, так і для людей старшого віку. На площі в центрі села Федорівка в цей день було надзвичайно людно. Адже тут в рамках святкування 24-ї річниці Незалежності України зібралася велика дружня громада, аби відсвяткувати ще й свято села.

       Господарі свята, активна молодь села звернулися до присутніх із вітальними словами, а згодом полинули музичні вітання, декламували вірші, співали, танцювали. Бурхливими оплесками зустрічали народний аматорський колектив Материнка, творчий колектив з Макова. Потішив присутніх грою на акордеоні Микола Кухарчук. Родзинкою свята стало виконання гімну України усією громадою за ініціативи директорки Федорівського центру народної творчості та дозвіллєвої роботи Марії Коробчук прозвучав він гордо і велично на все село.

     Принагідно хвилиною мовчання вшанували героїв, які віддали своє життя за волю і незалежність України.

       В ході святкового дійства гостей та присутніх щиро пригощали смачними наїдками місцеві господині: Раїса Винокур, Галина Сидорук, Раїса Качан, Ніна Кубай. Були й солодощі від Святослава Данилюка, Івана Лазарця, Євгена Ільчука. Впродовж свята діяла акція по збору коштів на підтримку української армії Воїни АТО ми з Вами. Окрім того, бажаючі могли придбати квитки безпрограшної лотереї, де мали можливість виграти подарунок на згадку про свято.

     Щирими, добрими словами привітали людей села, які заслуговують на пошану довгожительку Мінчук Любов Калістратівну, якій виповнилося 97 років, Черначук Любов Євдокимівну народну цілительку, добре знану в селі і навколишніх селах. Не оминули увагою Макарчук Марію Володимирівну, яка впродовж 46 років свого життя стояла на варті здоров’я односельчан. Вшанували і Оксенчук Ольгу Миколаївну - вчительку, яка всю свою любов віддала вихованню дітей в місцевій школі. Не забули і за молоде покоління, яке вкладає свою працю і вміння в процвітання села. Відтак, принагідно згадали Бурсак Галину Василівну, яка захоплюється квітами, вміло вирощує їх, а також Наумець Любов Василівну- знану в окрузі майстриню смачних короваїв. Відмітили і кращу садибу Сергія Петровича і Валентини Василівни Зданевичів. На завершення привітали іменника - Муляра Володимира Семеновича. Наостанок прозвучала спільно виконана молитва за Україну.

        Організатори свята щиро вдячні спонсорам Анатолію Данилюку, Ігорю Смикало, Олегові Левінському та Надії Сеган.

 

 

 

                                         

 

Переглядів: 733 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz