Вівторок, 23.04.2024, 16:12
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Січень » 23 » Творчі колективи району колядували та віншували
16:17
Творчі колективи району колядували та віншували

У районному об’єднанні культури і дозвілля відбувся перший відкритий районний фестиваль (огляд-конкурс) різдвяного дійства, вертепів та різдвяно-новорічної атрибутики.

Дійство стало гарною нагодою віддати шану народним традиціям та продемонструвати знання звичаїв, пов’язаних зі святкуванням Різдва Христового. Концертна програма тривала більше п’яти годин та супроводжувалася яскравими вокальними, театралізованими постановками, віншуванням, танцювально-хореографічними композиціями. Сільські аматори сцени дивували старовинним вбранням, колоритними вишиванками і хустинами, кожухами, костюмами біблійних персонажів, яскравими новорічно-різдвяними атрибутами.

У фестивалі-огляді взяли участь представники 16 колективів культурно-дозвіллєвих комплексів району до яких входять: клубні заклади, бібліотеки, загальноосвітні школи, дошкільні навчальні заклади, громадські організації. На розсуд глядачів свою програму представили: Бугринський, Малятинський, Посягвівський, Дроздівський, Рясниківський, Липківський, Малинівський, Криничківський, Горбаківський, Синівський, Воскодавський, Симонівський, Бабинський, Федорівський, Тучинський, Красносільський КДК, а це майже 300 учасників художньої самодіяльності. У фойє закладу культури діяла виставка де були представлені символи Святвечора, шопки, дідухи, композиції на релігійну тематику.

«Ми побачили, відчули не тільки красу духовних піснеспівів, відкрили для себе нових виконавців, а ті, у свою чергу, відкрили для себе нові колядки та щедрівки. Саме формат фестивалю дає можливість відібрати те найкраще, що ми маємо і знаємо, що також можна популяризувати» висловив у своєму виступі один з авторів ідеї створення фестивалю – Анатолій Івасюк, начальник відділу культури і туризму Гощанської районної державної адміністрації, заслужений працівник культури України та голова журі.

 «Практично усі учасники фестивалю мають концертні костюми і свій окремий репертуар. Проведення фестивалю – це дуже добра місія, а побувавши в атмосфері такого заходу, побачивши колективи, відчуваєш гордість за наш край» підсумувала член журі - Алла Машлай, режисер народного аматорського театру Гощанського районного об’єднання культури і дозвілля. 

Фестиваль приніс для учасників фестивалю не лише позитивні емоції, а й перемоги, учасники фестивалю отримали дипломи, грамоти та цінні подарунки. ІІ місце здобули Тучинський та Красносільський культурно – дозвіллєві комплекси. ІІІ місце розділили між собою Бугринський, Бабинський, Федорівський культурно-дізвіллєві комплекси.

Окремо відзначено учасників дитячих колективів Криничківського та Горбаківського культурно-дозвіллєвих комплексів.      

Журі нагородило Малятинський культурно-дозвіллєвий комплекс за найкраще представлення виставкового матеріалу.

Сподіваємося, що започаткований фестиваль з кожним роком буде збирати все більшу кількість учасників, а підростаюче покоління не забуватиме традицій своїх прадідів та буде шанувати звичаї українського народу.

 

 

 

 

 

Переглядів: 843 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz