П`ятниця, 19.04.2024, 08:42
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Липень » 15 » Участь колективів в обласному відкритому фестивалі
08:46
Участь колективів в обласному відкритому фестивалі

    Творчі колективи з Гощанщини взяли участь в обласному відкритому фестивалі народної творчості «Зелене Купало в літо упало», що традиційно відбулося  у Корці.

      Щороку фестиваль збирає аматорські колективи з усієї області, а цьогоріч колективи прибули ще зі Львівської області та республіки Польща. Учасниками дійства стали і колективи Гощанського районного об’єднання культури і дозвілля: народний аматорський чоловічий вокальний  ансамбль  «Терен»  (керівник - заслужений працівник культури України Анатолій Івасюк), ансамблі  української пісні «Веселі свашки» та «Барвінок» (керівник - Людмила Калюжна). А всього програмі свята було заявлено 25 етнографічних, фольклорних та молодіжних колективів.

      Для глядацької аудиторії звучали твори фольклорного жанру та купальської тематики з обрядовими дійствами. Господарі свята гостинно запрошували та пригощали різними місцевими стравами, радували барвистим народним вбранням та піднімали настрій усмішками. Протягом всього святкового дійства працювало містечко майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, саме вони вітали земляків та гостей свята своїм різноманіттям вишиваних рушників, старовинними предметами побуту, картинами місцевих художників, виробами з деревини.

      Налагодження добросусідських відносин між районами - це запорука  активної  участі аматорських колективів у культурно-мистецьких заходах. Користуючись нагодою виступати в Корці, ми мали гарну можливість запросити колективи на фестиваль народної творчості, історії та побуту «Красносільські вітряки», котрий відбудеться в третю неділю вересня цього року в с.Красносілля.

      Висловлюємо вдячність за сприяння участі у фестивалі  Гощанській районній  організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

 

 

Переглядів: 681 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz