П`ятниця, 19.04.2024, 16:51
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Листопад » 20 » Ярмарок професій для школярів Гощанщини
12:14
Ярмарок професій для школярів Гощанщини

 

       Правильно обрати професію – справа нелегка. Молодій людині, перед котрою стоїть таке завдання, необхідно визначитись в усій гамі різноманітного та багатогранного світу професій, зрозуміти їхній зміст, зуміти реально оцінити свої можливості та здібності.

     Націлити випускників на свідомий професійний вибір, закцентувати їхню увагу на найбільш актуальних професіях – такою є мета профорієнтаційних заходів, які систематично проводяться фахівцями Гощанського районного центру зайнятості спільно з відділом освіти та відділом культури і туризму Гощанської районної державної адміністрації.

    16 листопада 2017 року в приміщенні будинку культури ТОВ СГП «Імені Воловікова» села Горбаків відбувся осінній тур Ярмарку професій. Презентувати свої освітні програми більше 30 вищих та професійно-технічних навчальних закладів Рівненщини. На Ярмарок завітали близько семисот старшокласників з району.

    Поспілкувавшись безпосередньо із представниками навчальних закладів, школярі отримали інформацію про специфіку навчання, умови вступу, проходження практики та подальшого працевлаштування.

   Особливу зацікавленість у школярів викликало проведення майстер-класів – перукаря та візажиста. Кожен бажаючий міг спробувати себе в ролі представника певної професії, «приміряти» її на себе.

  Особливістю цього Ярмарку професій було те, що захід проходив з використанням Мобільного центру професійної орієнтації, який того дня працював для бажаючих. Школярам пропонувалося пройти профдіагностичне обстеження для визначення особистих здібностей до тієї чи іншої професії, переглянути відеофільми про робітничі професії з циклу «Світ професій».

  Такі форми профорієнтаційної роботи, як Ярмарок професій, сприяють формуванню ціннісних орієнтирів, мотивації самопізнання, активізації свідомого професійного визначення кожного учня на основі співставлення індивідуальних інтересів і запитів та потреб ринку праці. Тепер доведеться ретельно оцінити свої можливості, наміри та остаточно визначитись. Правильний вибір професії розкриває перед молодою людиною шлях до реалізації своїх здібностей та життєвих планів, сприяє ефективному використанню особистого потенціалу як для особи, так і суспільства. Тож, хочеться побажати випускникам зробити вірний вибір, аби їх зусилля та сподівання їхніх батьків не були марними.

   Потому, після традиційної ярмарки відбулася змагально-розважальна гра КВК, яку підготували та провели працівники Гощанського районного об’єднання культури і дозвілля.

Боролися жартуючи учнівські команди:

  • «Позитив» - Воскодавського навчально-виховного комплексу дошкільного навчального закладу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів;
  • «Еліт» - Синівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів;
  • «Масікі»- Бабинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

     З привітаннями та побажаннями правильно обрати свій професійний шлях перед присутніми на ярмарку виступили організатори заходу. - Вибір професії - це діло не одного дня. Обираючи професію, треба пам’ятати, що здійснити відповідальний крок треба свідомо, ураховуючи свої нахили та здібності, особисті та громадські інтереси. Потрібно пам’ятати, що немає професій поганих і добрих, легких і важких. Значення професії в житті людини залежить не від характеру роботи, а від того, як до неї ставиться сама людина.

      Сьогодні ми зробили початок, а вдалий вибір залежить від вас. Зважуючи на те, що ви почули й побачили, я бажаю, щоб ви обрали собі професію до душі, - сказав Петро Зубкевич.

     Усі учасники отримали подарунки від Гощанського районного центру зайнятості , а глядачі – заряд веселості.

Переглядів: 390 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz