Четвер, 25.04.2024, 13:22
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Липень » 20 » Українська мова та культура як національна цінність нашої держави
16:46
Українська мова та культура як національна цінність нашої держави

 

Враховуючи нові суспільно-політичні реалії в Україні після Революції гідності, обставини, пов’язані з російською агресією, усе більшої актуальності набуває виховання в новому українському поколінні почуття патріотизму, відданості загальнодержавній справі зміцнення країни, активної громадянської позиції.

Рівненською обласною радою прийнято рішення від 02 червня 2017 року № 630 «Про заборону (припинення) публічного відтворення аудіовізуальних творів російських артистів, дії яких створюють загрозу національній безпеці України, російської музики «шансон» та іншої кримінальної музики, яка створена на території країни - агресора».

Адже на розвиток свідомості громади негативно впливає звучання в громадському транспорті та громадських місцях на території Рівненської області пропагандистських пісень, вироблених в Російській Федерації особами, які містяться в списку Міністерства культури України та СБУ.

Частина 1 статті 10 Конституції України передбачає, що держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України.

Відповідно до частини 1 статті 23 Конституції України кожна людина має право на вільний розвиток своєї особистості, якщо при цьому не порушуються права і свободи інших людей, та має обов'язки перед суспільством, в якому забезпечується вільний і всебічний розвиток її особистості.

Бажаючи розвинути українську культуру та патріотичну свідомість, як на державному рівні, так і в побуті, читаючи книжки, дивлячись історично-правдиві фільми, українці зіштовхуються з регулярним звучанням російськомовного контенту, що пропагує ідеї Російської імперії та злочинного світу в громадському транспорті та в громадських місцях.

Відділом культури і туризму Гощанської районної державної адміністрації вживаються заходи щодо припинення у закладах культури публічного відтворення аудіовізуальних творів російських артистів, дії яких створюють загрозу національній безпеці України, а також російські музики «шансон» та іншої кримінальної музики, яка створена на території країни – агресора.

Отже, чим раніше ми позбавимося російського медіапродукту, тим раніше ми перейдемо на новий, здобудемо перемогу над агресором та відбудуємо Україну.

Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, опубліковано на сайті Міністерства культури України за посиланням.

http://mincult.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=244966871

 

Завідувачка відділу контролю

та кадрово-юридичного забезпечення

Гощанського районного об’єднання

культури і дозвілля Ю.Кравчук

 

 

 

Переглядів: 478 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz