П`ятниця, 29.03.2024, 03:19
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Лютий » 21 » «Вінок Шевченкові сплітаємо із віршів»
11:21
«Вінок Шевченкові сплітаємо із віршів»

   "Немає в світі поета, який стільки важив би в житті свого народу, як Шевченко" - так писав про митця слова М.Т.Рильський.

    Понад двісті років пройшло з дня народження Т.Г.Шевченка, проте і нині живе Кобзареве слово, великої, непогасної любові до свого народу, своєї землі.

 Творчості великого пророка присвячений огляд-конкурс читців-аматорів “Кобзарева струна не вмирає», що відбувся  22 лютого 2018 р. у Гощанському районному об’єднанні культури і дозвілля.  Головним завданням якого є популяризація творчої спадщини Великого Кобзаря, активізація діяльності клубних закладів району з розвитку жанру художнього читання, виявлення талановитих аматорів. Умови щорічного конкурсу для читців-аматорів незмінні: 1 - твір Т. Г. Шевченка, 2 - твір сучасного автора чи письменника-класика на козацьку тематику, або присвячений темі України, 3 - твір за власним вибором виконавця.

   Розпочали конкурс поетичними рядками про значущість рідного слова в житті кожного українця, про мову як джерело натхнення, тамування духовної снаги, спосіб пізнання світу, вияв любові до України.

       Програма учасників виявилась надзвичайно різноманітною – від лірики       патріотичної, громадянської до філософської. Звучали вірші про любов до України, лунали поетичні рядки Івана Франка, Лесі Українки, Сергія Жадана, Ліни Костенко, авторські твори, вірші місцевих авторів Надії Янчук та Валентини Валичко.

   Кожен читець щоразу підтверджував істинність слів: «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі». Стверджувально та проникливо звучала композиція Шевченківськіх творів у виконанні Олега Скарбарчука з Малятина. Глибоко запали в душу рядки вірша «Янголи у небо відлетіли», котрий читала Анна Вознюк з Красносілля. Ця поезія присвячена вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні, їй в унісон прозвучала поезія «Герої не вмирають» виконанні Дарина Нестерук з Малинівки. Проникливо читала вірш Уляни Гнатюк «Мороз малює квіти на вікні» учасниця з Ілліна Аліна Данилюк. Оптимистичну і патріотичну поезію Гаріка Бірча "В моїй Україні " епатував читець з Мнишина Вадим Вітрик. Не залишив нікого байдужим харизматичний читець Артем Левчук з Річиці разповівши поему Шевченка «Катерина». Звучали на заході і авторські твори від Дарини Бойко з с. Бочаниця. Проникливо та щиро читала Маргарита Козачук з Воскодав Шевченківській твір «Наймичка». Захоплююче декламувала невмирущі рядки Шевченкової поезії і Соломія Машлай з Дорогобужа та Олексій Дуць з Гощі.

     Шевченковий дух полонив присутніх, бо часові не підвладне те, що зберігає народна пам'ять. Та справжнім вершинним злетом поетичного слова на конкурсі був вірш «Розрита могила», котрий прочитала Тетяна Кравчук із Симонова. За підсумками журі, Тетяна і стала переможницею конкурсу та надіємося, що гідно представить Гощанщину на фінальному обласному етапі.

ІІ місце – Дарина Крплюк (с.Матіївка)

ІІІ місце – Владислава Крючок (с.Федорівка)

У номінації «Приз глядацьких симпатій» отримали - Дарина Нестерук (с.Малинівка) та Іванна Яремчук (с. Жаврів). Усі учаники нагороджені диполомами відділу культури і туризму Гощанської РДА та цінними подарунками

     Щиро вітаємо переможців та учасників цього свята високого мистецтва художнього слова та зичимо ніколи не сходити з мистецького шляху.

 

Переглядів: 469 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz