Субота, 20.04.2024, 11:53
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Листопад » 21 » В районі відзначили п’яту річницю Революції Гідності
17:35
В районі відзначили п’яту річницю Революції Гідності

      У районі відзначили п’яту річницю Революції Гідності 21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Це свято встановлено на честь двох знаменних, доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

      Для кожного українця слова Революція гідності, Євромайдан – це щемливий спогад про ті дні. Дні коли люди різного віку, без зброї, вийшли на мирний протест. Спочатку він був мирним, і брали участь у ньому переважно студенти. Ця акція не вимагала зміни влади, тільки впровадження європейських цінностей в українську культуру, прохання до Януковича підписати угоду про Євроінтеграцію України. Але він так і не зробив цього…

     Сьогодні, в смт. Гоща біля наріжного каменя героям визвольних змагань – воїнам УНР та УПА, Небесній Сотні та учасникам українсько-російської війни відбувся мітинг «Україна – країна нескорених». В заході взяли участь керівництво району, учасники Революції Гідності, представники трудових колективів установ та організацій, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, військовослужбовці, родичі загиблих учасників АТО, духовенство та жителі району.

    До присутніх з промовою звернувся голова райдержадміністрації Юрій Ковальчук. Він зазначив, що Євромайдан об’єднав весь український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності нашої держави, її розвитку в європейському співтоваристві, захисту демократичних цінностей, боротьбі за людську та національну гідність громадян України.

   Під час мітингу присутні вшанували пам'ять «Небесної сотні» та учасників АТО, які віддали свої життя за те, щоб змінити хід історії нашої держави, хвилиною мовчання, та поклали квіти до наріжного каменю, на місці якого буде встановлено пам’ятник героям визвольних змагань - воїнам УНР та УПА, Небесній Сотні та учасникам українсько-російської війни.             Потому учасники мітингу переглянули документальний фільм «Зима, що нас змінила» та ознайомились з виставкою «Небесна Сотня у вирій полетіла» у актовій залі районного центру дітей, юнацтва та молоді.

Переглядів: 335 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz