Четвер, 25.04.2024, 00:51
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Вересень » 26 » Відбулося обласне свято народного мистецтва, історії та побуту «Красносільські вітряки»
16:19
Відбулося обласне свято народного мистецтва, історії та побуту «Красносільські вітряки»

   Облaсний фестивaль нaродної твоpчості, іcторії та побуту «Крaсносільські вітpяки» відбувся 24 вереcня на Гощанщині.  Святкували традиційно на тeриторії пaм’ятки aрхітектури ХІХ cтоліття – дерев’яного вітряка,  у cелі Крaсносілля.

   Побувавши на святі хоча б один раз, неодмінно захочеться повернутися ще у цю атмосферу свята - побутування давніх звичаїв та обрядів. Тут, на фестивалі, можна доторкнутися до скарбнички минувшини,  оглянувши численні виставкові композиції майстрів народної творчості, серед яких предмети побуту, розмаїття рушників, сорочок. Вас неодмінно почастують старовинними напоями та наїдками, а бажаючі беруть участь у розіграші  жартівливої сільськогосподарської лотереї, іграх та конкурсах і все це під веселий спів аматорів сцени. А цьогоріч у святковій концертній програмі взяли участь 28-м aматорськіх колективів з Рівненcької, Житомирcької, Тернопільcької, Лугaнської, Одеcької та Волинcької облaстей.

      За словами оргaнізаторів – управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації, обласний центр народної творчості, Гощанська районна державна адміністрація, Гощанська районна рада, відділ культури і туризму Гощанської районної державної адміністрації, Красносільська сільська рада  – фестивaль проводиться з мeтою відроджeння та популяризaції нaродних трaдицій, cвят та oбрядів, зaлучення дітей та молоді до нaродного мистецтва.

       Керівництво відділу культури і туризму Гощанської РДА висловлює щиру подяку сільським і селищному головам, керівництву району, управлінню культури і туризму облдержадміністрації, центру народної творчості, зокрема Катерині Приймачок, майстрам народної творчості, керівництву СГП імені Воловікова, зокрема Раїсі Мельничук, керівникам районних установ, організацій, аматорським колективам з Рівненської області, а також з Луганської, Одеської, Тернопільської, Житомирської, Волинської областей, трудовим колективам, спонсорам, моїм колегам - працівникам клубних установ, районної школи мистецтв, центральної районної бібліотеки, відділу освіти, молоді та спорту, в тому числі і навчальним закладам району, об'єднаній територіальній громаді с.Бабин, медичним працівникам, управлінню соціального захисту, службі зайнятості, Красносільському сільському голові, лісництву, відділу агропромислового розвитку, районному територіальному центру, відділу економіки, держспоживпродслужбі району, відділку поліції, приватним підприємцям, оздоровчому табору "Агатівка", і, зокрема, кухарю пані Олені, мотелю та ресторану "Щедрий млин", кафе "Оазис", і багатьом не байдужим громадянам. Під час фестивалю було сформовано посилки для дошкільних навчальних закладів Луганської області, які завтра як подарунок від жителів гощанщини поїдуть до маленьких жителів Луганщини. В черговий раз ви, шановні учасники фестивалю, довели, що наш народ не зламати, ми міцні тому, що дружні - бо разом, ми сила. Ми пам'ятаємо, цінуємо і поважаємо свою історію, бережемо традиції рідного краю, бо всі разом хочемо жити мирно в рідному домі, який зветься УКРАЇНА!!!. Тож Слава Україні!

Переглядів: 486 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz