П`ятниця, 29.03.2024, 11:28
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Вересень » 7 » Відбулося свято села
08:42
Відбулося свято села

Минулої неділі відбулися урочисті заходи, приурочені святкуванню 550-річчя села Бабин.

На святкове дійство зійшлися – з’їхалися не лише односельці та мешканці сусідніх сіл, а й керівники підприємств, установ, організацій.

Розпочали свято піснею «Привітальна», яку виконав ансамбль «Мальви» (керівник Надія Демчук).  На початку заходу присутніх благословив настоятель місцевого православного храму Івана Богослова о. Михайло.

До вітального слова запросили голову Гощанської райдержадміністрації Ю.Д.Ковальчука. У своєму виступі привітав усіх присутніх зі святом та зазначив, що населений пункт славився цукровим заводом, який ціле століття виробляв високоякісний солодкий продукт. Влада робить усе, аби підприємство знову запрацювало.

             Почесний гість, депутат обласної ради Петро Головайчук висловив захоплення святкуванням ювілею і повідомив про те, що на найближчій сесії облради мають розглядати питання щодо добровільного об‘єднання громад з центром у Бабині. Відтак відкриються нові перспективи розвитку населеного пункту, він отримає статус обласного значення.

Із щирими словами до своїх односельців звернувся сільський голова О. С. Гречич, привітавши зі святом, оголосив подяку сільської ради тим людям, які небайдужі до проблем громади та беруть активну участь у житті села.

Багато позитивних емоцій гостям подарували учасники концертної програми:  вчительський колектив (керівник Олександр Бабохін) та ансамбль «Мальви» (керівник Надія Демчук). Дарували свою творчість учасники ансамблю «Свашки» Гощанського районного об’єднання культури і дозвілля (керівник Людмила Калюжна). Їх змінила юна атлетка-танцюристка Дарина Поліщук з Горбакова. У подальшому радували своїми виступами танцюристки колективу «Мілена» (керівник Леся Семенюк). Співали на святі колектив народного аматорського фольклорного ансамблю «Оберіг» з Дмитрівки (керівник Віра Купчик). Виступили солісти Олександра Білоус, Ірина Макаренко та Вероніка Неглядюк.

Впродовж свята діяв благодійний ярмарок-продаж, на якому господарі імпровізованих куренів запрошували скуштувати смачних страв національної кухні.

 Юне покоління теж долучилися до благодійності, провівши акцію «Діти – воїнам АТО». Від продажу виготовленої власноруч сувенірної продукції зуміли зібрати кошти на суму 550 гривень.

В рамках заходу було проведено велопробіг у вишиванках з прапорами.  Молодь села взяла участь в козацько-спортивних іграх та розвагах. Представлено публіці показові бої борців місцевого гуртка тхеквондо. Для дітлахів  працював розважальний комплекс рівненської компанії «Артемон»: гірка, батут.  А ще на святі юні художники бажаючим розмальовували на руках, обличчі національну символіку. Фото на чашках майстерно робили працівники рівненського ПП «Картцентр».

Різнобарв'ям милували вишиті рушники та картини, які присутні мали можливість переглянути на виставці виробів народних умільців. Один з організаторів заходу- бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки с. Бабин Галина Дубич подякувала майстриням народної творчості: Тамарі Замогильній, Лащук Євгенії, Галині Мельник, її дочці Марії Талащук, Тамарі Трофімчук, Марії Тарасюк, Марії Кубай, Нелі Лахман, Ользі Богуславській.

Окрасою кожного села є його люди, і керівництво села не оминуло їх увагою. Почесною  грамотою сільської ради нагородили місцевого художника, члена Національнональної спілки художників України Миколу Годуна та поета Миколу Владичука.

 Вручено 20 табличок «Двір зразкового порядку» кращим господиням квітучих дворів.

 Щирі подяки від місцевої влади отримали активісти громадського життя і підготовки святкових заходів  Віктор Іванов, Петро Сімора.

Наприкінці свята усіх гостей частували короваєм.

Під час заходу жителі Бабина та гості свята зібрали благодійні кошти на суму - 14141 грн. 70 коп. Громада села вирішила зібрані кошти направити на реабілітацію односельця - учасника АТО Івана Лепехи.

 

 

 

 

                                     

 

27 серпня  у селі Посягва, проходили урочистості з нагоди відзначення 470-ї річниці.

Саме дійство відбувалося на площі перед клубним закладом, де була розташована імпровізована сцена.

Святкову атмосферу підтримували атракціони та дитячі каруселі. Особливого  колориту надала святу виставка предметів народного побуту та картин. Створення останніх не обійшлося і без молодих талантів, вихованців Посягвівської школи, які охоче відгукнулися на пропозицію намалювати картини, що пов’язані з їхнім рідним селом.

Офіційне відкриття свята розпочалося зі вступного слова сільського голови Івана Гавлитюка.      У своїй промові він привітав усіх присутніх із Днем села, побажав міцного здоров’я, добробуту, благодаті та, звичайно ж, святкового настрою. До вітальних слів долучився і керівник сусідньої сільської ради -Бугринський сільський  голова – Сергій Пилипчук.  До слова запросили Анатолія  Мельничука - вчителя місцевої школи, лауреата  краєзнавчої премії імені Івана Шишка, автора книги «Посягва – історія одного села», який здійснив невеликий екскурс про історію села.

У концертній програмі свої виступи подарували: Василь та Роман Бояр, Анатолій  Анохін, Марія Прокопчук, Наталія Гавлитюк.

 Яскравості святу додавали запальні хореографічні композиції у виконанні танцювального колективу  «Імпульс» (керівник Валентина Собчук)  клубної установи с.Посягва.

Радували своїм виступом учасники ансамблю народної пісні «Вільгірський оберіг» (керівник  Микола Боговід). Розважив присутніх гуморесками Петро Довгалюк (житель с.Вільгір).  

Додавали барв святу представлені мініатюри «Язиката Феська» у виконанні: Олександра Мельничука, Олександра Іванчука, Марії Прокопчук, Анни Бояр та Наталії Гавлитюк.

  Гордістю села є її мешканці. Впродовж святкового концерту були відзначені жителі сіл у таких номінаціях: «Золоті ювіляри», «Срібні ювіляри», «Молода пара», «Іменинник дня», «Наймолодший житель», «Найстарший житель».

Завершилося свято села святковою дискотекою для молоді в місцевому клубі.

   Під час благодійної акції,  що відбувалась в ході свята, зібрали кошти на суму 4000 грн, які будуть передані на потреби наших односельчан, що перебувають у зоні АТО.

 

 

«Моє рідне село майорить: і цвітінням лугів, і роздоллям небес, і піснями гаїв, і полями, де сонячне світить чоло − пахне цвітом село…»  такими словами, 30 серпня, в Малатині розпочали святкування - День села.

На урочистості  прибули й місцеві жителі та гості з сусідніх сіл і райцентру.

  Відкрили свято виконанням молитви  церковним хором.  Усіх присутніх благословив настоятель церкви Святої Параскеви Сербської  о.Іван. 

Малатинський сільський голова Світлана Потапчук,  яка була безпосередньою організаторкою заходу, привітала односельців. Вона побажала всіляких гараздів та подякувала приватним підприємцям, організаторам заходу за сприяння у відзначенні свята та подарунки.

Свято супроводжувалося піснями і веселощами. Учасники дійства брали участь у спортивних змаганнях і безпрограшній лотереї,  а ще смакували пирогами.

Свою творчість демонстрували колективи художньої самодіяльності та окремі виконавці: вокальний ансамбль «Вишиванка» (керівник Олена Чорноус),  танцювальний колектив  «Проліски»,  вокальний дует Світлани Воробей та Людмили Петрище,  Дарина Карплюк та Яна Мельничук.

В урочистій атмосфері старожилам і наймолодшим жителям села, багатодітним матерям і матерям учасників АТО, молодим сім’ям і подружнім парам, які відзначили золоте весілля, видатним людям села, кращим підприємцям, майстрам народних промислів  вручили подарунки.

На завершення свята між усіма присутніми розділили пшеничний коровай нового врожаю…

Свято закінчувалось, та людям не хотілося розходитись по домівках, адже позитивні емоції і радість переповнювали кожного. Хочеться вірити, що проведення такого свята стане доброю традицією і в наступні роки.

 

 

Переглядів: 1562 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz