Четвер, 28.03.2024, 21:47
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Червень » 19 » Вітали медиків
15:18
Вітали медиків

Традиційно, другої неділі червня, своє професійне свято відзначають люди, що обрали для себе найповажнішу і найвідповідальнішу професію — медичні працівники. На передодні цього дня, 15 червня 2017 року, в актовій залі Гощанського районного центру ПМСД відбулись урочистості.

Людей, що вірно служать клятві Гіппократа, готові повсякчас прийти на допомогу хворим, привітали та вручили відзнаки голова райдержадміністрації - Юрій Ковальчук, заступник голови районної ради - Валентин Бедричук.

Більше сорока років для лікувальної установи – Гощанської центральної районної лікарні, це неабиякий проміжок часу. А нині, на рубежі сьогодення, гарною нагодою було на мить повернутись у минуле – згадати моменти розвитку лікарні, пригадати тих, хто був біля її витоків.

У далекому 1976 році у новозбудованій лікарні на момент відкриття запрацювали відділення: терапевтичне, хірургічне та приймальне. Зрозуміло, що цей період був найбільш насиченим в розбудові лікарні. Першим головним лікарем став - Микола Степанович Брожик. Довгий час керували лікарнею Олексій Калістратович Черняк та Володимир Михайлович Рудюк – заслужений лікар України. На першому чергуванні приймали лікарі: Богдан Михайлович Помаранський – перший анестезіолог та Надія Гілярівна Котляр - педіатр.

– Історію лікарні творили люди, професіонали своєї справи, які у ній трудилися і трудяться.  У нову лікарню роботу прибуло багато молодих лікарів після інтернатури, а нині це відомі імена родин: Заболотних, Шимкових, Войцехівських, Рудюків, Остапенків, Процишених, Височини, Бойко, Мандини, Латанюків. Тут, у лікарні, мережкою життя переплелися їх долі та трудові будні із великою відповідальність порятунку людського життя. Цей список можна продовжувати нескінченно довго. Нажаль, когось вже немає поруч з нами… Але життя продовжується і сьогодні лікарі своїм професіоналізмом славлять Гощанський краї.

Сьогодні медицина Гощанщини - гордість району, а заклади найпотужніші за рейтинговими показниками в області.

Щорічно стаціонарна медична допомога надається близько семи тисячам хворим. Нині розгорнуто 240 ліжок, а на амбулаторний прийом до лікарів звертається близько 270 тисяч пацієнтів. У пологовому відділенні народжується 400 малюків щороку, а за допомогою звертаються біля тисячі жителів сусідніх районів.

Гощанська медицина нині гордиться закладом - «Районний центр первинної медико-санітарної допомоги», котрий розпочав діяти зовсім недавно, у 2013 році.

Наразі центр об’єднує 5 амбулаторій, 39 фе́льдшерско-акуше́рских пу́нктів та здійснює адміністративно-управлінський контроль над ними.

Лікарі центру знайомляться з кращим світовим досвідом в наданні медичної допомоги, неодноразово залучаючись до участі в конференціях Всеукраїнського та Міжнародного масштабів із залученням фахівців Англії, Польщі, Канади.

Саме первинна ланка – пріоритет, бо лікарі і медсестри цих закладів працюють у безпосередньому контакті з людьми. А це так важливо для профілактики, виявлення складних хвороб у їх початковій стадії, коли ще можна запобігти ускладненням, а ще вони лікують щирим співчутливим словом, серцем і душею. Повірте, це дуже необхідно для людей.

І за цими всіма показниками стоїть титанічний труд медичних працівників та неймовірна відповідальність. Адже бути медиком – це більше, а ніж фах. це щоденний подвиг, відповідальність за життя людинибез права на помилку.

Професії медика навчитися можна, а от з почуттям відповідальності потрібно народитись що й щодня доказують Галина Володимирівна Козяр-Грицак – головний лікар Гощанської центральної районної лікарні та Тетяна Поліщук - головний лікар з медичного обслуговування населення комунального закладу «Гощанський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», котрі вітали присутніх зі святом.

Медики та гості насолоджувались святковим концертом, який організували працівники відділу культури. Вітання звучали від народного аматорського вокального колективу “Оріана” керівник – Оксана Денисюк, народного аматорського ансамблю «Веселі свашки» керівник – Юлія Кармалюк, ансамблю народних інструментів керівник - Дмитро Мазур, хореографічного колективу «Мері» керівник – Алла Цимбалюк та народного аматорського театру мініатюр «Ротунда" керівник - Юрій Марчук. Святковий настрій підтримували солісти Ірина Макаренко та Юлія Кармалюк. Емоційно читав на святі власний вірш «Лікарі» Анатолій Янківський - заступник головного лікаря з лікувальної роботи. Особливе вітання звучало від семилітньої Олександри Шумик, котра прийшла привітати своїх маму і тата  -  медичних працівників.

Світлина від Гощанська районна державна адміністрація.

 

Світлина від Гощанська районна державна адміністрація.

 

Світлина від Гощанська районна державна адміністрація.

Світлина від Гощанська районна державна адміністрація.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 552 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz