Середа, 24.04.2024, 20:33
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Вересень » 27 » Всесвітній день туризму
08:09
Всесвітній день туризму

Туристична галузь відіграє дедалі більшу роль у житті сучасної людини, адже кожен прагне не задовольнятися чужими розповідями, а дивитися на дивовижні речі своїми очима, насолоджуватися цікавими подорожами і походами, відкривати нові місця і поринати в захоплюючі пригоди.

Туризм, який називають соціальним феноменом кількох останніх століть, - це ціла сфера життя. Тож щорічно 27 вересня світова громадськість відзначає Всесвітній день туризму.

На сьогоднішній день все більшою популярністю, насамперед у жителів великих міст, користується такий різновид відпочинку, як зелений туризм. Зелений туризм (інші його назви - сільський, аграрний, екологічний туризм) за визначенням - відпочинок у сільській місцевості.

Ні для кого не секрет, екологічна ситуація в містах залишає бажати кращого. Тож городяни, користуючись усіма благами цивілізації, повинні платити за це задоволення своїм здоров'ям. Тому вирватися хоча б на пару тижнів із галасливого та курного міста, пожити у злагоді з природою, дихати свіжим повітрям, харчуватися тільки натуральними та свіжими продуктами, пити джерельну воду та парне молоко для багатьох є раєм на землі. Саме за цим і їдуть у село. Тут все своє, вирощене дбайливими господарськими руками, смачне й корисне.

Зелений туризм відкриває нові можливості. Городяни їдуть у села чи хутори пожити зовсім іншим життям. Це повернення до першоджерел. Краса сільських пейзажів, близькість річок, озер, лісів, гір, відсутність стресів та метушні, здорове харчування добре впливають на людину, зміцнюють її і духовно, і фізично. Це одна з переваг зеленого туризму.

Крім того, зелений туризм включає також пізнавальний елемент. Туристи знайомляться з сільськими традиціями та культурою, народними промислами та ремеслами. Зелений туризм - це не тільки споглядання, але й активна участь у житті села. Туристи ведуть сільський спосіб життя. Вони живуть в затишних садибах, збирають гриби та ягоди, ходять на полювання та риболовлю, допомагають у полі, при бажанні можуть навчитися їздити верхи на коні, та навіть доїти корову. Також туристи беруть участь у народних обрядах, святах, фестивалях та гуляннях, яких у Гощанському краї є чимало. Особливо цікавим такий відпочинок буде для дітей, які весь час перебувають у місті.

Українське село стає привабливим місцем для туристів, які бажають з'єднатися з природою, покуштувати національні страви, познайомитися з місцевими звичаями і традиціями, природними пам'ятками тощо.

Гощанський край багатий на природні ландшафти, історико-архітектурні пам'ятки, звичаї і традиції, а також славиться працьовитими та гостинними людьми. Водночас гострою проблемою є зростаючий надлишок робочої сили в сільській місцевості і відсутність робочих місць. А сільський зелений туризм може сприяти вирівнюванню відношення робочої сили до робочих місць.

Щоб розпочати залучення туристів до сільського відпочинку, можна без стартового капіталу, на базі тих умов, якими вже володіють селяни. Хоча, реклама є вкрай важливим елементом для розвитку туризму на селі.

Тому ті, хто має бажання розпочати такий бізнес, надавати послуги проживання, харчування, знайомства з місцевим колоритом, звертайтеся до нас:

Гощанське районне об’єднання культури і дозвілля, відділ краєзнавства, туризму та організації дозвілля, за тел. 2-18-48, або ел. пошту goscharokd@i.ua.

Тож, шановні краяни щиро вітаємо з Всесвітнім днем туризму – святом усіх, кого ваблять близькі й далекі мандрівки, активний і змістовний відпочинок. Наш край, з його вигідним географічним розташуванням, історико-культурними пам’ятками, неповторними краєвидами, багатою спадщиною, безцінними рекреаційними ресурсами та привітними і щирими людьми, має всі умови для розвитку туризму. Неповторний Погоринський край вартий того, щоб відкрити свої унікальні природні багатства, самобутність своєї історії, культури, народних звичаїв і традицій.

Переглядів: 336 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz