Вівторок, 16.04.2024, 14:14
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Вересень » 22 » Всеукраїнський фестиваль народної творчості, історії та побуту «Красносільські вітряки»
13:10
Всеукраїнський фестиваль народної творчості, історії та побуту «Красносільські вітряки»

Всеукраїнський фестиваль народної творчості, історії та побуту «Красносільські вітряки» популяризує народну пісню, багатство українських звичаїв та обрядів, полонить красою етнічного одягу, магією вишиваних рушників, виробів народного мистецтва, дивує гастрономічними старовинними стравами та веселить розвагами.

Щороку фестиваль проводиться у с. Красносілля, Гощанського району Рівненської області на території пам’ятки дерев’яної архітектури ХІХ-го століття - Красносільського вітряка-млина, побудованого чехом Іваном Клічником у 1895 році. Споруда млина є не тільки історичною пам'яткою, а й туристичною візитівкою Рівненщини.

Організаторами фестивалю є: Красносільська сільська рада, відділ культури і туризму Гощанської райдержадміністрації, управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації, комунальний заклад «Рівненський обласний центр народної творчості» Рівненської обласної ради, громадська організація «Гощанський районний фонд розвитку культури і мистецтва».

З кожним роком фестиваль набуває щобільшої популярності, його учасниками стали творчі колективи з різних областей України: Волинської, Вінницької, Житомирської, Київської, Рівненської, Тернопільської, Луганської, Львівської, Одеської, Херсонської, Хмельницької, Чернігівської, Черкаської.

Серед почесних гостей - учасники фольклорного колективу «Кресов’янка» з м. Владава Республіки Польща, фольклорний колектив із сусідньої держави Білорусі, заслужена артистка Молдови та Румунії – Рада, народна артистка України – Валентина Коротя-Ковальська, заслужена артистка України - Руслана Лоцман.

Цьогоріч через пандемію коронавірусної інфекції, в зв’язку з обмеженнями культурно-масових заходів, фестиваль буде проходити дистанційно.

Гостинно запрошуємо до участі у фестивалі, аби насолодитися красою української пісні.

ПОЛОЖЕННЯ (з уточненням)

про Всеукраїнський дистанційний фестиваль народної творчості,

історії та побуту «Красносільські вітряки»

УВАГА! В 2020 році через пандемію коронавірусної інфекції (covid-19) і, в зв’язку з обмеженнями культурно-масових заходів, фестиваль буде проходити в дистанційному режимі.

І. Загальні положення.

1.1 Всеукраїнський фестиваль народної творчості, історії та побуту «Красносільські вітряки» (далі - Фестиваль) проводиться з метою відродження, збереження та популяризації традиційної української культури, розширення культурних зав’язків, виявлення та підтримки творчо обдарованих учасників мистецького аматорства.

1.2. Центральною темою Фестивалю є хліб, як символ українського народу. Метою заходів Фестивалю є формування інтересу до українських традицій, пов’язаних з шануванням хліба в українських родинах, обрядів пов’язаних із збиранням врожаю, млинарством, випіканням хліба в різних регіонах України.

1.3. Завданнями Фестивалю є:

- сприяння культурно-духовному розвитку населення України;

- створення належних умов для охорони і розвитку народної творчості, збереження народних традицій та уповільнення процесу їх занепаду;

- вивчення та популяризації народних звичаїв, обрядів, традиційного народного мистецтва, народних ремесел, кулінарної спадщини, що побутують в регіонах, збереження їх регіональних особливостей;

- забезпечення в сучасних умовах спадковості поколінь, консолідації суспільства на основі народних традицій;

- пошук кращих зразків виконавської майстерності та їх презентації шляхом публічного показу;

- культурно-мистецький обмін між творчими колективами України.

1.4. Засновниками та організаторами Фестивалю є: Красносільська сільська рада, відділ культури, молоді та спорту Гощанської райдержадміністрації, управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації, комунальний заклад «Рівненський обласний центр народної творчості» Рівненської обласної ради, громадська організація «Гощанський районний фонд розвитку культури і мистецтва».

До участі в організації та проведенні Фестивалю засновники та організатори мають право, за згодою, залучати інші державні органи виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації, які надають організаційну та фінансову допомогу в його проведенні.

1.5. Фестиваль проводиться щорічно у вересні в с. Красносілля Гощанського району Рівненської області на території пам’ятки дерев’яної архітектури ХІХ-го століття - Красносільського вітряка-млина, побудованого чехом Іваном Клічником у 1895 році.

II. Творчі умови та порядок проведення Фестивалю.

2.1. У дистанційному Фестивалі беруть участь аматорські та професійні фольклорні, етнографічні, обрядові колективи, сімейні ансамблі, солісти, які відтворюють різні жанри та види фольклору певного регіону. Учасниками дистанційного Фестивалю можуть бути колективи та окремі виконавці інших держав. Вік учасників дистанційного фестивалю не обмежений.

2.2. Музичним супроводом може бути інструментальний ансамбль, троїсті музики, сопілка, скрипка, інші українські народні інструменти. Використання будь-яких фонограм не допускається. Всі твори виконуються українською мовою. Учасники дистанційного Фестивалю з інших держав можуть виконувати твори на своїй рідній мові.

IІІ. Порядок подання документів для участі у дистанційному Фестивалі.

3.1. Прийом заявок на участь у дистанційному XI-му Всеукраїнському фестивалі народної творчості, історії та побуту «Красносільські вітряки» здійснюється в термін до 30 вересня 2020 року включно.

Програма виступу включає відео виконання двох різножанрових творів, тривалістю до 10 хв.

Колектив може представити:

- відеокліп приготування старовинної страви відповідного регіону;

- відеокліп старовинного автентичного одягу.

Учасникам необхідно надіслати заповнену заявку (форма заявки додається) і посилання на відео (формат MP 4) свого виступу на електронну адресу goscharokd@gmail.com gkit@ukr.net.

Телефон для довідок: (03650)21468, (068)7279080.

3.2 Розміщення відео учасників на офіційній сторінці відділу культури молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації у Facebook відбуватиметься в терміни проведення фестивалю з 5 – 15 жовтня 2020 р.

3.3 Всі колективи-учасники дистанційного фестивалю отримають сувенірну продукцію та Дипломи учасника фестивалю, які будуть відправлені на вказану в заявці поштову адресу.

3.4.Перерахувати реєстраційний внесок в сумі 300,00 грн. на розрахунковий рахунок громадської організації «Гощанський районний фонд розвитку культури і мистецтва» за наступними реквізитами

Отримувач платежу: Гощанський районний фонд розвитку культури і мистецтва

Код ЄДРПОУ 22557737

Р/р UA743333680000000260053013927

В АТ «Ощадбанк» у місті Рівне

Призначення платежу: реєстраційний внесок за участь у фестивалі.

Копію квитанції відсканувати і надіслати на вказану електронну адресу.

ЗАЯВКА

на участь у XI-му Всеукраїнському дистанційному фестивалі народної творчості, історії та побуту «Красносільські вітряки»

1. Повна назва колективу _______________________________________

2. Керівник колективу (ПІБ)____________________________________

3. Мобільний телефон керівника колективу_______________________

4. E-mail (електронна адреса) ___________________________________

5. Посилання на відео виступу__________________________________

6. Поштова адреса колективу__________________________________

7. Додаткові відомості про колектив_____________________________

8. Назви номерів, які виконуються на відео (назва твору, композитор або аранжувальник, автор слів)______________________________________

Дата заповнення:

«_____»____________ 20___року

Переглядів: 401 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz