Четвер, 28.03.2024, 12:01
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Серпень » 29 » Зазвучали вплетені у віночок з усієї України фестивальні пісні «Серпневого заспіву - 2017».
15:24
Зазвучали вплетені у віночок з усієї України фестивальні пісні «Серпневого заспіву - 2017».

   І знову у Чорноморську (Iллічівську), що в Одеській області, зазвучали вплетені у віночок з усієї України фестивальні пісні. Саме тут, з 11 по 13 серпня 2017 року і відбувся XI Всеукраїнський фестиваль української народної пісні ім. Ю. Штельмаха «Серпневий заспів-2017».

   Щорічний фестиваль збирає велику кількість аматорських хорових колективів із різних куточків України, які майстерним виконанням українських народних пісень і творів Юрія Штельмаха створюють атмосферу високомистецького хорового свята. Цьогоріч участь взяли близько 35 колективів (а це майже 900 учасників) з 11-ти областей України: Чернівецької, Вінницької, Тернопільської, Київської, Житомирської, Чернігівської, Черкаської, Харківської, Дніпропетровської та Одеської. Рівненщину гідно представили учасники колективів Гощанського районного об’єднання культури і дозвілля: народний аматорський хор «Чорнобривці» (керівник - заслужений працівник культури України Леонід Сітовський) та народний аматорський вокальний ансамбль «Терен» (керівник Анатолій Івасюк - заслужений працівник культури України).

  Організатори фесту запропонували насичену програму, яка розпочався у п’ятницю, 11 серпня, традиційним яскравим дійством – масштабною ходою учасників колективів, а це – декілька сотень людей! Колективи пройшли вулицями Чорноморська у традиційних народних костюмах своїх регіонів, виконуючи українські пісні під акомпанемент музик та Чорноморського міського духового оркестру. Потому розпочалось яскраве та урочисте відкриття фестивалю за участю всіх хорових колективів.

   І залунала українська пісня… Пісня, яка не має меж і кордонів, солодко захоплюючи силу-силенну шанувальників. Впродовж дійства панував святковий настрій, який воістино додавав впевненості виступу колективам.

   Учасники народного хору «Чорнобривці» завоювали прихильність і глядачів, і самих артистів, котрі прибули на фестиваль та зірвали очікуване «Браво» і схвальні відгуки, а ще гаряче підтримували оплесками знаний народний аматорський вокальний ансамбль «Терен».

   Програма святкування передбачала конкурс краси і таланту «Південна врода». Достойницею від Рівненщини стала Юлія Карманюк - активна аматорка, солістка, керівниця народного аматорського ансамблю української пісні «Веселі свашки», учасниця народного аматорського хору «Чорнобривці». Саме за умовами конкурсу презентувала свій талант – виконала акапельно автентичну пісню «В’яне ружа» та демонструвала українське вбрання нашого краю. Тож, за підсумками оцінювання високоповажного журі, Юля Карманюк здобула ІІ-ге почесне місце.

     Впродовж останніх фестивальних років виступи народного аматорського хору «Чорнобривці» запам'яталися та встигли полюбитися глядачу. За вдалими виступами, численні репетиції та велика клопітка праця керівника – Леоніда Петровича Сітовського. Колектив щороку на цьому фестивалі удостоєний найвищих нагород – гран-прі фестивалю (2009 р.), диплом І-го ступеня (2010-2011-2015-2016 рр.) І звичайно, за всіма цими показниками стоїть титанічний труд керівника та неймовірна відповідальність. А бути керівником колективу – це більше, а ніж фах, це велика любов до мистецтва та щире відношення до людей.

   Тож, і недивно, що серед усіх 35-ти колективів з усієї України, було оцінено високий професійний рівень як виконавської майстерності колективу, так і високу професійну підготовку керівника. Леонід Петрович з радістю поділився досвідом та методиками керування хоровим колективом на навчальному занятті для керівників, який запланували організатори у другий день фестивалю.

  Заходи розкинулися святковим містом. Так, міському парку розгорнулося «Містечко майстрів», яке діяло протягом 3-х фестивальних днів. Народні майстри з усіх куточків України представили на ярмарку власні вироби ручної роботи – сувеніри, народний вбрання, вироби вишивальниць та гончарів. До уваги було представлено і відкриття експозиції «Творчі здобутки родини Штельмах», а ще онайомлення з арт- об’єктами «Диво-птахи України» і ще багато-багато іншого.

   У заключний - третій день фестивалю, на сцені літнього кінотеатру, відбувся феєричний Гала-концерт, який став яскравим завершенням цього насиченого сонцем, радістю та милозвучною народною українською піснею заходу.

   Гощанські аматорські колективи уславлюють українську пісню та демонструють рівень, на який її можна підняти довершеним виконанням, у якому об’єдналися радість і скорбота, смуток і гордість, а також бажання, щоб процвітала наша країна під мирним небом вічно.

 

Переглядів: 484 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz