Субота, 11.05.2024, 23:08
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Липень » 30 » Семінар у місті Вінниця: "Забезпечення охорони елементів нематеріальної культурної спадщини, що знаходяться на територіях областей"
09:08
Семінар у місті Вінниця: "Забезпечення охорони елементів нематеріальної культурної спадщини, що знаходяться на територіях областей"

Кравчук Юлія Петрівна, завідувачка відділу контролю та кадрово-юридичного забезпечення 25-26 липня прийняла участь у семінарі "Забезпечення охорони елементів нематеріальної культурної спадщини, що знаходяться на територіях областей", що проходив у м. Вінниця та був організований Міністерством культури України та Українським центром культурних досліджень.

 

            

Для учасників семінару були представлені рекомендації стосовно заповнення облікової картки на елемент нематеріальної культурної спадщини для включення до Національного переліку елементів НКС України, а також особливості ведення місцевих переліків елементів нематеріальної культурної спадщини.

В ході роботи семінару були обговорені питання шляхів популяризації Конвенції ЮНЕСКО про охорону нематеріальної культурної спадщини на місцевому рівні тощо.

Під час семінару позитивним досвідом та проблематикою роботи з виявлення та популяризації елементів НКС у своїх регіонах поділилися представники регіональних центрів культури Вінницької, Чернігівської, Сумської, Івано-Франківської областей.

Також, під час заходу відбулася презентація елемента НКС «Традиція орнаментального розпису бубнівської кераміки», що включений до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України у травні 2018 року.

   

Сам семінар був поділений умовно на три частини – теоретична, культурна програма і практична. Учасникам семінару було проведено екскурсію по історичних місцях міста Вінниця.

  

Також відвідали Вінницький краєзнавчий музей, де зберігаються унікальні колекції золотих прикрас датованих 15 століттям до н.е.., костел Святої Діви Марії Ангельської, у підземеллі Вінницького монастиря побачили виставку вітражів «Створення світла».

  

А на завершення знаменитий Вінницький фонтан Roshen.

 

 

Переглядів: 606 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz