П`ятниця, 26.04.2024, 16:52
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 24 » «Герої не вмирають» реквієм, присвячений героям Небесної сотні
14:03
«Герої не вмирають» реквієм, присвячений героям Небесної сотні

 

      Кожен народ  має свої сторінки в історї, які є вирішальними і доленосними. Кров’ю вписали трагічні події під час Революції гідності  імена патріотів  - героїв Небесної Сотні.

     19 лютого в приміщенні Гощанського районного об’єднання культури та дозвілля  відбулися заходи до другої річниці: вечір-реквієм «Герої не вмирають», перегляд українського документального фільму «Зима у вогні», виставкова експозиція  «Екскурсія в історію».

     Вечір-реквієм розпочався сюжетною інсцинізацією буремних подій на Майдані. На сцені учасники народного аматорського театру ніби перенесли в страшний час пережитих подій.

     На заході до присутніх звернулися  голова Гощанської районної ради Олександр Поліщук, заступник голови Гощанської райдержадміністрації Тарас Гоменюк. Від керівництва району до пам’ятного хреста «На честь Героїв Небесної Сотні» в смт.Гоща було покладено корзину квітів. Запалені свічі символізували вічну пам’ять про героїв.

 Особливо емоційно всі присутні сприйняли музичну композицію «Мамо, не плач» у виконанні Анатолія Івасюка - заслуженого працівника культури України. Під час виконання пісні молодша група танцювального колективу «Вишеньки-черешеньки» районної школи мистецтв (керівник Оксана Степанюк)  вийшовши на сцену в костюмах ангеликів,  кружляли ніби у своїх молитвах, просили миру і спокою на нашій землі.

   Зворушила присутніх глибиною свого змісту і викликала сльози смутку і болю від утрат та гордості за незламність українського духу та нескореність українського народу пісня «Ангели майдану» у виконанні Володимира Кравчука. На час виконання пісні «Пливе кача по Тисині…» народним аматорським вокальним ансамблем «Терен» (керівник – заслужений працівник культури України Анатолій Івасюк)  усі глядачі встали, щоб вшанувати пам’ять Героїв. Ця пісня  стала для українців неофіційним гімном, яку співають в пам’ять  загиблих активістів Євромайдану – “Небесної сотні”. Продовжили програму учасники  інструментального ансамблю районної школи мистецтв (керівник Дмитро Мазур) та дует в складі Руслани Цимбалюк  та Володимира Кравчука, виконали пісню  «Вставай, народе». Згуртували глядачів в єдиному настрої Анатолій Івасюк, Володимир Кравчук та Руслана Цимбалюк  , виконавши твір «Примиріться, брати»

 Герої Небесної Сотні назавжди стали символом несхибності шляху нашої держави до європейських цінностей.      Честь і шана тим, хто відійшов у небуття,  пам’ять вічно житиме у наших серцях, а пам’ять всіх невинно убитих згуртує всіх живих, дасть нам силу й волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

Слава Україні! Героям слава!

 

 

                                

Переглядів: 637 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz