П`ятниця, 26.04.2024, 18:00
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Квітень » 26 » У Гощі відбувся мітинг у пам’ять аварії на ЧАЕС
16:54
У Гощі відбувся мітинг у пам’ять аварії на ЧАЕС

Чорнобиля гіркий полин

На серце ліг незримо й тяжко,

І пливе над землею дзвін

Із тихим стогоном протяжно…

 

На долю українського народу випало жорстоке випробування - нечуване, небаче горе. Наслідки Чорнобиля – найбільшої в історії людства техногенної катастрофи, ще довго відчуватимуть і сучасники, і прийдешні покоління. Викиди в атмосферу значної кількості радіоактивності, забруднення повітря, ґрунтів, вод, загроза здоров’ю сотень тисяч людей – такі наслідки аварії на Чорнобильській АЕС 1986 року.

Сьогодні, 26 квітня, у селищі Гощі біля пам'ятного знаку «Увіковічення пам’яті героїв-пожежників та ліквідаторів Чорнобильської катастрофи» відбувся мітинг-реквієм, приурочений 31-й річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС та Міжнародному дню пам'яті жертв радіаційних аварій та катастроф.

Перед присутніми зі словами глибокої вдячності виступив голова районної ради Олександр Поліщук: – Минув 31 рік від дня Чорнобильської аварії та тієї квітневої ночі, коли ядерна трагедія радіаційним враженням накрила сотні населених пунктів і завдала безліч непоправних людських втрат. Прикладом мужності та патріотизму є ті, хто першим прийняв на себе удар аварії. 26 квітня 1986 року стало чорним днем для усього світу. Він довів, що немає безпечної атомної енергетики. Катастрофи техногенного характеру – це, в певному розумінні, плата за цивілізацію. Україна та її народ заплатили її сповна. Вшановуючи учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих героїв і віддаємо данину пошани всім ліквідаторам аварії, які, рятуючи людство від ядерної небезпеки, жертвували найдорожчим – своїм здоров’ям і життям. Завжди ми будемо пам’ятати героїзм і відвагу рятівників-ліквідаторів, які своїми життями та здоров’ям не дали катастрофі набути тотально нищівного характеру. Слава Вам і низькій уклін.

На заході виступали аматори із зворушливими чорнобильської тематики піснями: народний аматорський хор «Чорнобривці» (керівник - Леонід Сітовський), народне аматорське тріо «Оріанна» (керівник - Оксана Денисюк) та окремі виконавці Руслана Цимбалюк, Оксана Денисюк, Ірина Швороб.

Учасники мітингу поклали квіти до пам’ятного знаку та вшанували пам’ять померлих ліквідаторів хвилиною мовчання.

До уваги присутніх діяла експозиція виставки з фотодокументами про 28 героїв-ліквідаторів, які брали безпосередню участь у ліквідації пожежі на Чорнобильській АЕС в ніч 26 квітня 1986 року.

Скільки написано книжок та заспівано пісень про Чорнобильську катастрофу… И це не дарма. Ми маємо пам’ятати тих тисячі героїв, які віддали своє життя заради ліквідації радіоактивного лиха та евакуації населення. І ми, і наші діти мають пам’ятати, щоб зробити все заради того, аби не повторити помилку.

Переглядів: 516 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz