П`ятниця, 26.04.2024, 04:41
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Червень » 8 » Участь в обласному фестивалі-конкурсі
16:13
Участь в обласному фестивалі-конкурсі

     

     7 червня 2015 року народний аматорський хор «Чорнобривці» взяв участь в обласному фестивалі-конкурсі хорових колективів імені Євгена Кухарця "Пісня - доля моя", що відбувся в м. Дубровиця.

        У цьому конкурсі вже традиційно беруть участь кращі хорові колективи Рівненщини, які мають ряд нагород, здобутих як на Всеукраїнських так і на міжнародних конкурсах.

         Розпочався фестиваль піснею Євгена Кухарця «Над колискою сина», яку злагоджено виконали 22 хорові колективи.  

         Глядачі бурхливими оплесками сприймали виступ народного аматорського хору «Чорнобривці» (художній керівник заслужений працівник культури України Леонід Сітовський), в супроводі оркестрової групи хору (керівник Юрій Яковенко). В конкурсному виступі особливо актуально прозвучала пісня Я.Оленчика на слова Т.Г.Шевченка «Ой чого ти почорніло, зеленеє поле», адже саме у важкий час для України такі тужливі пісні про синів, які полягли на полі битви за рідну землю звучать в дусі сьогодення. Обробку цього твору для народного хору зробив керівник хору Леонід Сітовський. Достойно звучав і твір на слова Т.Шевченка «Зоре моя, вечірняя» (солістка Марія Мирончук).

Пісня завжди підіймала дух народу, саме патріотично звучали твори «Їхав козак з гори та в байрак» та «Козацька похідна».

Додали гарного настрою глядачам і жартівливі пісні «На вулиці музиченька грає» (солістка Тетяна Матвієць) та  «Свекрушенько, моя ненько» (солістки Людмила Калюжна та Оксана Штаб).

         Колектив з честю представив Гощанщину та черговий раз підтвердив раніше присвоєне колективу почесне звання «народний аматорський».

        Приємно відзначити, що  саме виступ в Дубровиці став дебютом для демонстрації нових сценічних костюмів, які за кошти районного бюджету виготовлено на фабриці театрального реквізиту в м.Києві. Немаловажливим є той факт, що як чоловічі так і жіночі сорочки бісером вишиті як самими учасниками хору так і працівниками культури району. Кожна сорочка є неповторною і відрізняється іншим орнаментом.

         Слід зазначити, що в нашому районі наразі працює ще два хорові колективи, яким присвоєно почесне звання «народний аматорський» - це хоровий колектив «Волошки» товариства з обмеженою відповідальністю сільськогосподарського підприємства імені Воловікова (с.Горбаків) та хор «Барви» села Чудниця. Ці два колективи готуються підтвердити своє звання під час обласного фестивалю народної творчості, історії та побуту «Красносільські вітряки», що відбудеться в третю неділю вересня цього року в с.Красносілля.

 

  

         

Переглядів: 928 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz