П`ятниця, 26.04.2024, 17:43
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Травень » 21 » Українська пісня єднає серця
14:55
Українська пісня єднає серця

     18 травня, делегація у складі голови Гощанської районної державної адміністрації Юрія Ковальчука, полковника поліції Анатолія Цідилка та учасників народного аматорського вокального тріо "Оріана" відвідали Луганщину.

       Відстань майже у 1000 км, обумовлена історичними, географічними, політичними, мовними та багатьма іншими факторами. Схід і захід - віти нашого родового дерева, яке об’єднує українців вірою у краще майбутнє, щирих людських відносин.

Більше трьох років підписаний меморандум про співпрацю між Гощанським та Новоайдарським, Білокуракинським районами Луганської області. Підтвердженням того є результати професійних, освітніх, культурних та медійних обмінів. Ці багаточисельні зустрічі вилилися у спільні мистецькі заходи в яких протягом років на сході побували аматори нашого району: Дмитро Мазур (викладач Гощанської школи мистецтв), Юлія Карманюк (тодішній керівник народного аматорського ансамблю української пісні «Веселі свашки»), які брали участь у Х-му обласному фестивалі-конкурсі патріотичної пісні «Воронцева слобода - 2017», що проходив у місті Білокуракине;

- народний аматорський вокальний ансамбль української пісні "Веселі свашки" були учасниками зимового етапу обласного фестивалю-конкурсу української культури та фольклору «Байбак – fest - 2018», що відбувся в місті Новоайдар.

Візит колег з Луганщини не забарився. У складі делегації аматори - Катерина Крикун і Максим Проценко та фольклорний жіночий гурт «Айдарія» відвідали Гощанщину з концертом у 2017 році. Тоді ж користуючись нагодою, гостей та аматорів запросили до участі в VIII-му обласному фестивалі народної творчості, історії та побуту «Красносільські вітряки» та раді були зустрічати колективи і на сцені даного фестивалю (змінено статус на Всеукраїнський) в 2018 році.

Подовженням гарної традиції став творчий візит на Луганщину, 18-19 травня 2019 року, народного аматорського вокального тріо "Оріана". Протягом двох днів на концертах, учасники колективу дарували щиру українську пісню. Першого дня - для жителів сіл Шарівка та Павлівка, а вже наступного, взяли участь у ХІ-му обласному молодіжному фестивалі–конкурсі патріотичної пісні «Воронцева слобода - 2019», що проходив у смт. Белокуракино.

Організаторами даного фестивалю є управління культури і туризму Луганської облдержаднімістрації, Луганський обласний центр народної творчості, Білокуракинська райдержадміністрація. Учасники вокальних ансамблів, дуети, тріо, окремі солісти, читці та поети віком до 35 років, змагалися в номінаціях: «вокально-хоровий жанр», «поетичний жанр», «тексти майбутніх пісень» та «авторські твори».

Виконавці народного аматорського вокального тріо "Оріана" (керівник Оксана Денисюк) гідно представили Рівненщину, здобувши диплом І-го ступеня. Після церемонії нагородження, свято продовжувалося урочистим парадом вишиванок та дефіле головних уборів.

Потому, піднесений настрій подарувала присутнім концертна програма «На цій землі нас не здолати», яку представили Анжеліка Рудницька, Лесик Сам, Марія Кононова та Анатолій Матвійчук.

 

 

Переглядів: 337 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz