П`ятниця, 26.04.2024, 15:19
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Листопад » 11 » Урочистості до Дня працівників культури і аматорів народного мистецтва
09:54
Урочистості до Дня працівників культури і аматорів народного мистецтва

07 листопада 2014 року в Гощанському районному обєднанні культури і дозвілля відбулися урочистості з нагоди відзначення професійного свята — Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.

         Слід зазначити, що за роки незалежності День працівників культури переносився тричі. Спочатку його святкували 23 березня. Однак, якраз на цей період припадали дні Великого посту. А тому, гощанські аматори першими колективним листом звертались до Міністерства культури з проханням ініціювати відзначення цього свята. Пізніше День працівників культури відповідним Указом Президента було встановлено святкувати в третю неділю травня. А згодом його перенесли на 9 листопада разом з Днем української писемності і мови.

         В Гощі День працівників культури відзначається щорічно. Не винятком став і цей рік.

Передувала святу виїзна колегія управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації за участю  заступника голови обласної державної адміністрації Олександра Савчука, заступника голови обласної ради Степана Павлюка, керівників обласних комунальниз закладів культури і мистецтва, начальників відділів та управлінь культури і туризму області. Під час засідання колегії обговорювались питання стосовно забезпечення діяльності закладів культури та мистецтва області в сучасних умовах.

 

По дорозі до райцентру учасники колегії мали можливість ознайомитися з роботою Бабинського клубного закладу, де відбулася зустріч з аматорами сцени. До уваги було представлено виставку картин місцевого художника, члена Національної спілки художників України Миколи Годуна, виставку народних умільців. Учасники колегії поспілкувались з завідувачкою клубного закладу Русланою Грицаюк. Це молода, енергійна працівниця. Адже працюючи на посаді лише три роки Руслана Василівна змогла добитись вагомих результатів. За сприяння сільського голови Олега Гречича проведено ремонт покрівлі, замінено на енергозберігаючі вікна в приміщенні закладу, придбано сучасну звукопідсилювальну та світлотехніку. Про діяльність означеного клубного закладу чимало інформації можна прочитати в Інтернет виданнях, тут же розміщені і світлини про практично всі масові заходи.

Після Бабинського клубного закладу учасники колегії відвідали районне об’єднання культури і дозвілля, зокрема, познайомились з роботою його відділів, аматорських колективів. Про результати роботи колективів аматорської творчості свідчать численні Грамоти, Дипломи, здобуті на районних, обласних, Всеукраїнських та Міжнародних фестивалях і конкурсах. Було також відмічено команду спортсменів відділу культури і туризму, яка вже третій рік поспіль здобуває перемогу на обласній спартакіаді. Про роботу галузі культури району можна дізнатись відвідавши в мережі Інтернет веб-сторінки відділу культури і туризму, центральної районної бібліотеки. Тут завжди свіжі новини, фото, відео.

Присутні звернули увагу на затишні приміщення, комп’ютеризацію робочих місць, досить пристойну звукопідсилювальну апаратуру та світлові сценічні ефекти. До речі, таких світлових ефектів та іншого шоу обладнання немає навіть в обласних комунальних закладах культури. Звернули увагу також і на танцювальний і тренажерний зали, студію звукозапису, розмножувальний центр. Гарні умови створено також і для самих працівників. Пральна машина, холодильники, душовий бокс з гарячою водою, мікрохвильові печі, кондиціонери повітря в кожному службовому кабінеті – це все для комфорту працівників.

Проведення колегії співпало з районними урочистостями до Всеукраїнського Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.

До присутніх в залі з теплими словами вдячності за їх сумлінну працю, великий внесок у розвиток культури нашого краю та найкращими побажаннями звернулися:  заступник голови обласної державної адміністрації  Олександр Савчук та заступник голови обласної ради - Степан Павлюк, начальник управління культури і туризму Ярослав Мельник, директор обласного центру народної творчості Феодосій Васєчко, голова обкому профспілки працівників культури Петро Давидюк, заступник голови районної державної адміністрації Юрій Ястремський та керуючий справами районної ради Юрій Марчук.

Вони ж вручили цілому ряду працівників культури та майстрів народного мистецтва Почесні Грамоти та цінні подарунки.

Зокрема:

Грамотою управління культури і туризму нагороджено:

-         Стичаковську Ольгу Іванівну – директора центру народної творчості і дозвіллєвої роботи с.Чудниця, концертмейстера народного аматорського хору «Барви» цьогож закладу Михайла Назаренка;

-         Бриковець Марію Михайліну – керівника наодного аматорського театру центра народної творчості і дозвіллєвої роботи с.Федорівка.

Грамоти районної державної адміністрації отримали:

-         Блищик Марія Олександрівна – бібліотекар бібліотеки с.Дорогобуж, майстер народної творчості;

-         Денисюк Оксана Тарасівна – викладач районної школи мистецтв;

-         Шапірко Тетяна Олександрівна – викладач цієї ж школи;

-         Штаб Оксана Іванівна – завідувачка клубної установи с.Бабин, аматор народної творчості;

-         Закліка Віталій Васильович - аматор народної творчості;

-         Мирончук Олександр Віталійович – аматор народного мистецтва.

Грамотами відділу культури і туризму відзначено:

-         Матвієць Тетяну Петрівну – головного економіста централізованої бухгалтерії відділу культури і туризму;

-         Семенюка Павла Миколайовича – інструктора з техніки безпеки і протипожежної профілактики районного обєднання культури і дозвілля;

-         Марчука Олександра Миколайовича – концертмейстера РОКіД;

-         Лахман Нелю Євгенівну – заступницю директорки районного обєднання культури і дозвілля, майстра народної творчості;

-         Гапончук Віру Йосипівну – завідувачку клубної установи с.Синів, майстра народної творчості;

-         Баюн Світлану Петрівну та Літвінову Антоніну Миколаївну – художнього керівника та директора центра народної творчості і дозвіллєвої роботи с.Симонів.

 

В рамках другого етапу Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів цінний подарунок та Грамоту було вручено директору Тучинського сільського центру народної творчості і дозвіллєвої роботи Григорію Микитюку за зайняте третє місце серед клубних закладів області.

 

І на завершення керівники галузі культури області та майстри народного мистецтва мали можливість переглянути концерт аматорів сцени Гощанщини. А підготували його працівники двох районних установ – об’єднання культури і дозвілля та школи мистецтв.

Як зазначив директор обласного центру народної творчості, заслужений працівник культури України Феодосій Васєчко гощанські митці продемонстрували надзвичайно високий рівень виконавської майстерності. Важко навіть уявити що на сцені не професіонали, а аматори. Скажімо, після виконання народним аматорським хором «Чорнобривці» пісні Т.Шевченка «Ой, чого ти почорніло зеленеє поле» в залі декілька секунд стояла мертва тишина, і лише після цього лунали бурхливі аплодисменти. Адже цей твій дійсно пробрав за душу кожного присутнього. В цьому велика заслуга керівника колективу – заслуженого працівника культури України Леоніда Сітовського. До речі, склад хору оновлено новими учасниками. На сьогодні цей колектив може вільно конкурувати з професійними колективами України.

Щиро аплодували глядачі і народному аматорському тріо «Оріана» районної школи мистецтв, (керівник Юлія Нагурська), народному аматорському вокально-інструментальному ансамблю «Вінес» (керівник Андрій Сінкевич), вокальному дуету у складі Анатолія Івасюка та Олександра Мирончука, народному аматорському театру мініатюр «Ротунда» (режисер Юрій Марчук), дитячому танцювальному колективу «Вишеньки-черешеньки» (керівник Олександра Ткачук), народному аматорському гурту «Терен» (керівник заслужений працівник культури України Анатолій Івасюк), ансамблю української пісні «Веселі свашки» (керівник Людмила Калюжна), танцювальному колективу «Кумоньки» (керівник Оксана Степанюк), вокальному дуету у складі Марії та Олександра Мирончуків.

З гарним, святковим настроєм присутні залишали глядацьку залу. І як зазначив в своєму виступі начальник відділу культури і туризму А.Івасюк джерела народної творчості не зміліють доти, доки житимуть на нашій землі доброї і щирої душі люди. Працівники культури, майстри народного мистецтва своєю працею відроджують, зберігають та пропагують народні звичаї, свята та обряди. І головне – що працюють вони від душі, а не за гроші

  

 

 

                                             

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 1155 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz