Субота, 27.04.2024, 00:45
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Лютий » 27 » Веселкове книжкове свято!
15:07
Веселкове книжкове свято!

     26 лютого 2019 року до Гощанського районного об’єднання культури і дозвілля завітали відомі українські дитячі письменники - Іван Андрусяк та Олег Чаклун. Даний проект організований з ініціативи представників видавництва «Фонтан казок» у рамках туру по Волині.

Творча зустріч розпочалася саме з Гощі та продовжуватиметься до Луцька, Рожища, Ковеля, Маневичів. Атмосфера веселкового книжкового свята розпочалася виступом популярного хореографічного колективу "АртКвартал" Гощанської районної школи мистецтв (керівник Артур Прокаєв). А далі розпочалося захоплююче спілкування з письменниками, котрі повели дітвору у казковий книжковий світ.

Українські сучасні автори - Іван Андрусяк та Олег Чаклун, надзвичайно популярні серед дитячої аудиторії. Їх літературна палітра вражає різноманітністю - казки, фантастика, оповідки, поезія. І, головне, що уся творчість письменників насичена любов’ю до дітей. Твори Івана Андрусяка та Олега Чаклуна входять до програми 1-4 класів «Нової української школи».

Про творчість Івана Андрусяка кажуть, що його літературні герої діють, говорять, зацікавлюють, провокують, вчать робити добро, а тексти з його книжок швидко розбираються на цитати і стають частиною щоденних родинних розмов та ігор. Відомий літератор, поет, прозаїк, літературний критик, має незліченні відзнаки та премії різних рівнів, серед усіх - Лауреат премії Кабінету міністрів України імені Лесі Українки у номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва - 2018» за книжки «Третій сніг» і «Зайчикова книжечка».

Дитяче свято вирізнялося особливою атмосферою, а спілкування з автором сприяло до щирих емоцій та зацікавленості дітей до сучасної української книги. А ще дитяча аудиторія радо сприймала виступ юної учасниці багатьох заходів - Олександри Шумик. Вихованиця, Юрія Яковинка, викладача клусу баяна Гощанської школи мистецтв вже має значні досягнення – участь у Міжнародному конкурсі баяністів-акордеоністів, що проходив у м. Луцьк.

Українська сучасна дитяча книжка набуває щобільшої популярності, а видавництво Фонтан Казок, відкриває нові імена сучасних дитячих письменників. Надзвичайно приємно було спілкуватися з письменником, якого в літературних колах часто називають «найтаємничішим» - Олегом Чаклуном. Книжкових героїв, пана Олега, знає дитяча аудиторія, серед яких, Мікробот, роботи Веселки, принцеса Синтія. Науково-фантастична повість Олега Чаклуна «Піраміда Синтії» потрапила у фінал премії «Книга року BBC-2017», а «Монстри, що живуть у шафах» - до довгого списку цієї ж премії у 2018 році.

Невимушена зустріч відбулася у щирому спілкуванні та була надзвичайно пізнавальною, прививаючи любов до сучасної української літературної творчості. Тож, у час зустрічі швидко сплинув, а на завершення, слова подяки гостям висловила, одна з організаторів заходу - Наталія Січкарук, директорка Гощанської централізованої системи публічно-шкільних бібліотек.

Побажала письменникам з Києва натхнення та багато нових творчих проектів. Усі бажаючі мали можливість придбати книги відомих авторів та отримати від автора заповітний автографом, фото на згадку!

Переглядів: 394 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz