П`ятниця, 26.04.2024, 06:52
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Серпень » 15 » Відбувся фестиваль, на якому родини змагалися за звання найліпшої.
10:19
Відбувся фестиваль, на якому родини змагалися за звання найліпшої.

         30 липня в приміщенні Майківського клубного закладу відбувся зональний I-й етап відбіркового туру обласного фестивалю «І творчістю хата багата». У конкурсі взяли участь родини, які представляли сільські культурно-дозвіллєві комплекси: Паламарчуків (Русивельський КДК), Клеїнів (Майківський КДК), Гончаруків  (Жаврівський КДК), Матвійчуків (Красносільський КДК). Про те, що конкурс був дуже видовищним, і говорити нічого. Фойє Майківського клубного закладу люди заповнили, так, що і яблуку було впасти ніде.

         За умовами фестивалю, родини, які змагалися за звання  найліпшої, мали виконати п’ять завдань. Так чи інакше це їм вдалося. Глядачі гучними оплесками підтримували виступи сімей, підбадьорували вигуками «Браво!» та веселими усмішками.

         Під час представлення родини продемонстрували свої багатогранну творчість, неповторний талант і майстерність, здібності та вміння.

         «Люби та знай свій рідний край»,-  так називався другий конкурс, який мав 20 запитань з історії, географії, народознавства, етнографії та екології Рівненщини.

         Під час третього конкурсу, танцювального, учасники, звісно ж, танцювали. Кожна родина виконувала танець у певному жанрі хореографії – сучасному, народному, спортивно – бальному тощо. Сказати, що це вражало, - нічого не сказати. Глядачі аплодували стоячи.

         Не вгавали пристрасті й під час четвертого конкурсу – комплексної естафети «Смуга перешкод». Тут конкурсантам довелося і зі скакалкою пострибати, і з м’ячиком побігати. Змагалися три представники родини (батько, мати, син чи донька), а в змаганні брали участь дві команди одночасно. Ви не повірите, фізична підготовка в українських родинах на висоті!

         Під час п’ятого конкурсу, який мав назву «Рукотворна краса», журі оцінювало умовні родинні обійстя, де було продемонстровано вироби декоративно – ужиткового мистецтва, родинні дерева та найрізноманітніші й найсмачніші страви.

         Важко довелося членам журі. Адже всі родини дбають про сімейне вогнище, творять добрі діла, бережуть народні традиції, плекають рідну мову й шанують українську пісню. Кожна команда продемонструвала свої шарм, таланти, мистецтво, які в родинах передаються від діда – прадіда. Тож, по суті, переможених у цьому конкурсі не було. І все – таки журі найліпшою  родиною визнало родину Клеїнів, яка репрезентувала Майківський  дозвіллєвий заклад. А це означає, що вона братиме участь у наступних етапах фестивалю.

         Нам же залишаться порадіти, що в українському селі все ще мешкають люди, які по – справжньому люблять свою Батьківщину. Вони з діда – прадіда плекають землю, бережуть народні традиції, мову, пісню, передають найліпші людські риси – працелюбство, щирість, патріотизм, християнські чесноти, та попри всі негаразди вірять у пророчі слова Державного гімну України: «Запануєм і ми, браття, у своїй сторонці». Тож слава учасникам фестивалю «І творчістю хата багата»! Слава всім хліборобам! Пам’ятаймо: житиме село – цвістиме Україна!  

Переглядів: 615 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz