П`ятниця, 26.04.2024, 19:05
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Лютий » 22 » Відбувся огляд-конкурс читців “Кобзарева струна не вмирає".
09:48
Відбувся огляд-конкурс читців “Кобзарева струна не вмирає".

    В історії кожного народу, серед його великих творців є імена, оповиті невмирущою любов’ю і славою. Для українців це – Тарас Шевченко. Видатний український поет, прозаїк, драматург, художник, політичний і громадський діяч, його твори перекладені майже на всі мови світу.

   Проведення культурно-просвітницьких, мистецьких заходів, спрямованих на популяризацію творчого надбання Т.Г. Шевченка заплановано і у закладах культури та мистецтва Гощанщини.

    Тож, 21 лютого 2019 року в Гощанському районному об’єднанні культури і дозвілля відбувся огляд-конкурс читців-декламаторів “Кобзарева струна не вмирає".       

    Головним завданням заходу є популяризація творчої спадщини Великого Кобзаря, активізація діяльності клубних закладів району з розвитку жанру художнього читання, виявлення талановитих аматорів. Умови щорічного конкурсу для читців-аматорів незмінні: 1 - твір Т. Г. Шевченка, 2 - твір сучасного автора чи письменника-класика присвячений темі України, 3 - твір за власним вибором виконавця.

   Розпочала захід поетичними рядками поета, завідувачка відділом краєзнавства, туризму та організації дозвілля - Юлія Матвієць . У своєму виступі акцентувала увагу на сучасності Шевченкової спадщини, розповіла маловідомі факти його біографії.

  Шевченковий дух полонив присутніх на заході, бо часові не підвладне те, що зберігає народна пам'ять. Справжнім вершинним злетом поетичного слова стала поема «Тополя» у виконанні Анастасії Болюх, режисерки народного аматорського драматичного театру Гощанського районного об’єднання культури і дозвілля.

  Програма учасників виявилась надзвичайно різноманітною – від лірики патріотичної, громадянської до філософської. Звучали вірші про любов до України, лунали поетичні рядки Івана Франка, Лесі Українки, Ліни Костенко, авторські твори, вірші місцевих авторів Надії Янчук, Олександра Форманчука та ін.

  Тож, за підсумками журі, визначено кращих читців-декламаторів: І місце – Левчук Артем (с.Річиця) ІІ місце – Іваннікава Маргарита (с. Воскодави) ІІІ місце – Кучер Олександра (с. Терентіїв) У номінації «Приз глядацьких симпатій» перемогла – Карплюк Дар’я (с.Матіївка) та особливою відзнакою нагороджено Стичаковську Анну (с. Чудниця) за авторський вірш. Щиро вітаємо переможців!

Переглядів: 382 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz