Субота, 27.04.2024, 06:25
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 10 » Вшанування пам'яті Т.Г.Шевченка
16:05
Вшанування пам'яті Т.Г.Шевченка

   

    Немає в свiтi такого українця, який би не чув, не читав, чи не вивчав творів Тараса Шевченка. Знають його не тільки в Україні, а й у всьому свiтi.     У багатьох містах i селах встановлені пам’ятники Великому Кобзареві, тож цьогоріч 9 березня в селищі Гоща, біля пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку, відбулося урочисте зібрання «Духовне світло Кобзаревого слова».

      З нагоди 202-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря у  святкову  гарну днину зібралося чимало люду, щоб іще раз засвідчити свою повагу поету, художнику, й пророку, борцю за волю України. А розпочав  захід  піснею «Реве та стогне Дніпр широкий» народний аматорський хор «Чорнобривці» (керівник - заслужений працівник культури України Леонід Сітовський)  .

    З промовою до громадськості  звернувся голова РДА Юрій Ковальчук, зокрема виголосив  «Україна піддалася нечуваній у цивілізованому світі підступній атаці з боку Росії, котра намагається розколоти нашу країну. У таку драматичну годину новітньої історії України ми повинні бути надзвичайно мужні і послідовні. Нехай святе Шевченкове ім’я об’єднає нас усіх незалежно від поглядів та переконань задля щасливого майбутнього рідного народу».

   До слова запросили і заступника голови райради Валентина Бедричука, у своєму виступі, зокрема, йшлося про те, що Т.Г. Шевченко - геніальний поет, який все своє життя віддав за Україну, за її світле майбутнє, що йому притаманні були правда і добро, людяність, щирість, мужність, що його „Кобзар” – це Біблія українського народу, книга, якій судилося бути безсмертною.

   Про багатогранний творчий та патріотичний шлях генія до присутніх звернувся голова районного товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Олександр Міщук та  голова літературно-мистецького об’єднання «Веселка» Олександр Форманчук.

   Під час зібрання звучали пісні на слова Т.Шевченка у виконанні народного аматорського хору «Чорнобривці» (керівник - заслужений працівник культури України Леонід Сітовський), народного аматорського тріо «Оріана» Гощанської районної школи мистецтв (керівник Юлія Нагурська),  вокального ансамблю «Чисте джерело» з Тучна (керівник Уляна Дем’янюк ) та ін.

  Невмирущі твори Тараса Шевченка прозвучали у виконанні переможців районного конкурсу художнього читання творів Тараса Шевченка- вихованки Гощанської районної гімназії Алли Басюк та Тетяни Вінник з Бугрина.

  На знак вшанування пам’яті поета панахиду відслужив настоятель Церкви Святого Василія Великого УПЦ КП селища Гоща отець Олег Купців.

   До підніжжя пам’ятника Т.Г.Шевченку було покладено квіти та вінки.

 

Переглядів: 673 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz