Вівторок, 19.03.2024, 12:27
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Березень » 9 » Вшанування Шевченка
12:40
Вшанування Шевченка

     В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам'яті і з великою любов'ю та повагою передає з покоління в покоління. Таке ім'я нашого народу — Тарас Шевченко.

   До річниці з Дня народження Великого Кобзаря по всьому світу відбуваються заходи із вшанування творчості цього визначного поета, письменника, художника та філософа, який став провідником українського народу.

   Так і сьогодні, 9 березня в смт. Гоща відбувся урочистий мітинг та церемонія покладання квітів з нагоди 204-ї річниці від Дня народження Тараса Шевченка - людини, життєвий приклад та творчість якої зіграли важливу роль у становленні державності. Вшанувати пам’ять поета біля пам’ятника Кобзаря зібралися керівники району, представники державних установ та організацій, трудових, мешканці селища.

    Розпочали захід «Заповітом» у виконанні народного аматорського хору «Чорнобривці» (керівник - заслужений працівник культури України Леонід Сітовський). Цього дня звучала шевченківська поезія у виконанні  Анатолія Івасюка - начальника відділу культури і туризму, заслуженого працівника культури України.

   Потому з промовою до громадськості звернувся заступник голови РДА Тарас Гуменюк, зокрема виголосив «Нехай святе Шевченкове ім’я об’єднає нас усіх незалежно від поглядів та переконань задля щасливого майбутнього рідного народу».

    До слова запросили Олександра Міщука - голову районного товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка.

  Невмирущі твори Тараса Шевченка прозвучали у виконанні представників трудових колективів, установ, підприємств та організацій району.

   На знак вшанування пам’яті поета панахиду відслужив настоятель Церкви Святого Василія Великого УПЦ КП селища Гоща отець Олег Купців.

  Завершувальним акордом заходу став твір «Реве та стогоне Дніпр широкий» у виконанні народного аматорського хору «Чорнобривці». До підніжжя пам’ятника Т.Г.Шевченку було покладено квіти та вінки.

     Нині, коли Україна, попри усі страждання, людський біль і плач, справедливо виборює своє право за незалежність, право на вільне та щасливе майбутнє, Шевченківське слово незламно стоїть на варті боротьби українського народу за правду, гідність і волю.

    

 

Переглядів: 480 | Додав: goscha_kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz