Середа, 08.05.2024, 01:42
Відділ культури, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
.

Про нас пишуть

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Серпень » 28

   

    29 серпня 2014 року - день найбільших втрат України в російсько-українській війні, день нашої скорботи та Пам'яті. Іловайська трагедія – це пекуча рана на тілі України, яка не загоїться ніколи. Родини полеглих Героїв пропонують визначити саме 29 серпня єдиним Днем Пам'яті полеглих захисників України в російсько – українській війні та запрошують 29 серпня 2018 року до Стіни Пам’яті Михайлівського Золотоверхого Собору на меморіальний захід «29 СЕРПНЯ – НАРОДНИЙ ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ ВОЇНІВ, ПОЛЕГЛИХ В РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКІЙ ВІЙНІ ЗА ЦІЛІСНІСТЬ ТА СУВЕРЕНІТЕТ УКРАЇНИ».

Матері загиблих героїв Гощанщини – Козачонка Дмитра, Оверчука Дмитра, Левчука Сергія, Карнаухова Миколи візьмуть участь у даному заході в сладі Рівненської делегації.

Від Гощанського району буде покладено квіти з символічною стрічкою "Загиблим Героям за Незалежність України" до "Стіни пам'яті"

Переглядів: 413 | Додав: goscha_kit | Дата: 28.08.2018 | Коментарі (0)

   Світлина від Відділ культури і туризму Гощанської райдержадміністрації.

26 серпня в приміщенні Симонівського центру народної творчості та дозвіллєвої роботи відбувся зональний I-й етап відбіркового туру обласного фестивалю «І творчістю хата багата». У конкурсі взяли участь родини, які представляли сільські культурно-дозвіллєві комплекси: Чумак (Симонівського КДК) та Нечипорук (Липківський КДК).

Переглядів: 418 | Додав: goscha_kit | Дата: 28.08.2018 | Коментарі (0)

   Впродовж двох днів народний аматорський гурт "Терен" разом з відомою майстринею народної вишивки, заслуженим майстром народної творчості - Орисею Рябунець представляли Рівненщину на ХV- му фестивалі декоративно-ужиткового мистецтва «Рушники мого краю».

   

     Свято традиційно проходить на території історичної та архітектурної пам’ятки садиби родини Терещенків, що у м. Андрушівка, Житомирської області.

    Цього на святі побували колективи майже з усіх областей України, а також з Литви, Білорусі, Польщі. Гостей дивували щирою гостинністю та представленням рідкісного традиційного весільного одягу, вишитих старовинних весільних рушників XIX--XX ст., також проходив конкурс традиційного весільного короваю. Унікальність цьогорічного фестивалю - відтворення весільної обрядовості від сватання до потрусин. Протягом заходу працювало етнографічне містечко де презентували вироби народні майстри.

Переглядів: 470 | Додав: goscha_kit | Дата: 28.08.2018 | Коментарі (0)

 Світлина від Петра Зубкевича.  

   День незалежності України головне державне свято для кожного українця. Сторінки історії творення незалежності – це свята пам’ять поколінь наших пращурів, котрі боролися за державність. Тож, шануймося і шановані будемо іншими, возвеличуймо рідну землю працею, оспівуймо її у величних словах.

    24 серпня на площі Незалежності та Героїв Майдану в смт. Гоща відбулися урочистості з нагоди 27-ї річниці незалежності України та 100-річчя відродження української державності.

  Демонструючи духовну свідомість присутні підтримали патріотичний флеш-моб «Ми українці». З вітальними словами до громади звернулися голова Гощанської районної адміністрації Юрій Ковальчук, заступник голови районної ради Валентин Бедричук та селищний голова Микола Панчук. Святкового дня урочисто піднесли квіти до підніжжя пам’ятника Тараса Шевченка та пам’ятного знака Героїв Небесної сотні.

 

Переглядів: 438 | Додав: goscha_kit | Дата: 28.08.2018 | Коментарі (0)


Карта
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
КРАСНОСІЛЬСКІ ВІТРЯКИ
Всеукраїнський фестиваль
народної творчості, історії
та побуту

http://krasnosilvit.at.ua
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz